Barnens känslosamma hyllning till Marie Fredriksson – lyssna när kören sjunger hennes megahit

Hyllningarna till Marie Fredriksson bara fortsätter.

Efter det tragiska beskedet om världsstjärnans bortgång tidigare i veckan har människor över hela världen skickat sina kondoleanser och hedrat Roxette-stjärnans minne på olika sätt.

Familjen har tillsammans med Maries mångårige artistkollega i Roxette, Per Gessle, gått ut med ett särskilt önskemål till alla som vill hedra Maries minne.

”I stället för blommor ber familjen att tänka på Cancerfonden”, skriver Marie Fredrikssons management på Roxettes Facebooksida.

Vid bandets gamla studio vid Globen i Stockholm har fans dessutom kunnat lämna sina kondoleanser, och platsen har svämmats över av blommor och gåvor de senaste dagarna.

It is with great sadness we have to announce that Marie Fredriksson of Roxette has passed away in the morning of December 9, following a 17-year long battle with cancer. https://bit.ly/38qVvHi

Posted by Marie Fredriksson on Tuesday, December 10, 2019

Marie Fredrikssons stämma må ha tystnat, men hennes musikskatt kommer för alltid att leva kvar. Även för kommande generationer.

Det bevisar inte minst den här barnkören från New York, som Gessle själv har uppmärksammat på Roxettes Facebook-sida. ”Fantastiskt. Tack”, skriver Gessle som signerat med ”P” på Facebook-sidan.

Det är körledaren Gregg Breinberg i USA som har samlat ihop sin kör ”PS22 Chorus” bestående av ett 60-tal femteklassare. De har sedan tidigare uppmärksammats av tv-kanaler och andra medier för sina fantastiska tolkningar av olika låtar.

Nu tolkar de Marie Fredriksson – och låter hennes sång leva vidare.

Gregg förklarar att de har repat in en speciell låt, Roxettes listetta ”Listen to Your Heart”.

”Vila i frid Marie Fredriksson från Roxette. Jag var ett stort fan av denna kvinnas talang och är förkrossad över denna förlust”, skriver Gregg.

Här kan man se den fantastiska videon där alla skolbarn hedrar Maries minne på det finaste sättet.

Amazing. Thanks. /P.

Posted by Roxette on Wednesday, December 11, 2019

Jag blir alldeles tårögd. Vilken fantastiskt fin hyllning av en artist som förevigt kommer att vara saknad, men aldrig glömd.

Stort tack för detta, kören PS22 Chorus i New York. Dela gärna vidare deras sång om du uppskattade den!

Marie Fredriksson blev 61 år. Vila i frid.

❤️

TV: Folkkära profilerna som lämnat oss 2019: