Finansministern Magdalena Andersson provade pjäxor i Sälen – mitt i pandemin: ”Väldigt märkligt”

MSB:s generaldirektör åkte till Kanarieöarna innan jul.

Statsministern och justitieministern shoppade på julhandeln.

Nu framkommer även uppgifter om att finansministern Magdalena Andersson varit på utflykt i Sälen – mitt under den rådande pandemin, skriver Aftonbladet.

Pandemin fortsätter ha sitt hårda grepp om oss alla världen över.

Vaccineringen har börjat, men det innebär inte lugnare tider.

Vi måste alla tillsammans fortsätta ta hänsyn och ta pandemin på allvar.

Men under de senaste dagarna har det kommit uppgifter kring flera framstående politiker som trots uppmaningarna, ändå vistats ute och shoppat.

Under tisdagen kom uppgifter om att statsminister Stefan Löfven synts ute i centrala Stockholm, shoppandes i en galleria.

Detta är alltså bara veckor efter att han uppmanat svenskarna att ta pandemin på allvar.

Dessutom hade statsministern riktat hårt kritik mot justitieministern Morgan Johansson som hade besökt mellandagsrean.

”Jag besökte ett köpcentrum på annandagen för att handla en försenad julklapp till mina föräldrar. Det var oförsiktigt, och jag borde ha planerat det inköpet bättre. Det var dock ingen trängsel, och det gick att hålla säkra avstånd tack vare de vakter som reglerade antalet besökare”, sa Morgan strax efter uppgifterna uppdagats till SVT

Magdalena Andersson
Foto: News Øresund/Wikkicommons

Finansministern besökte Sälen

Dessutom flög MSG:s generaldirektör Dan Eliasson till Kanarieöarna strax före jul, men tyvärr tar det inte stopp där.

Nu kommer uppgifter om att även finansministern Magdalena Andersson besökt skiduthyrning i Sälen den 20 december, skriver Aftonbladet.

– När jag såg henne kände jag att jag inte behövde ha lika dåligt samvete över att vara där, säger ett vittne till tidningen.

– Hon stod och väntade på ett par pjäxor för längdskidor.

Vittnet berättar att hen tyckte det var märkligt att finansministern var där av alla ställen.

– Jag tycker att det var väldigt märkligt att hon var där, i Sälen. Och att det var i en skiduthyrning på en bytesdag – det var så många fel. Det hade kanske varit bättre en tisdag morgon eller något, när det inte kommer så mycket folk, fortsätter vittnet.

Sälen
Foto: Shutterstock

Pressekreterarens svar

Magdalena Anderssons sekreterare kommenterar händelsen såhär till tidningen:

”Jag varken bekräftar eller dementerar exakt var statsråd befinner sig för tillfället, av säkerhetsskäl. Det jag kan säga är att finansministern just nu besöker sin dotter som arbetar på annan ort i Sverige. Hon umgås enbart med den närmaste familjen. Finansministern försöker alltid undvika trängsel i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och statsministerns uppmaningar”, skriver Adriana Haxhimustafa, pressekreterare åt finansminstern, i ett sms till Aftonbladet.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);