Det fattiga paret ber henne om pengar. Vad hon gör istället? Hjärtevärmande.

Ingen kan göra allt  – men alla kan göra något. Det är ett budskap som vi alltid borde bära med oss, för det är faktiskt så att en liten god gärning kan betyda mer än vad du kanske tror. Den här historien, som en kvinna har delat med sig av på sin Facebook-sida, är ett utmärkt exempel på hur en utsträckt hand kan göra en annan persons dag betydligt ljusare. Jag tror inte någon säger emot när jag konstaterar att detta är människan i sin allra bästa dager. När vi visar medmänsklighet, är generösa mot andra och delar med oss av det vi har. En stor applåd till den här kvinnan – och dela gärna vidare för att inspirera fler!

En ung man gick fram till mig på bensinstationen och frågade om jag kunde köpa honom en liter mjölk. Min första tanke var att säga nej men när jag stod i kassan för att betala bensinen så tog jag mjölken också.

Utanför stod hans flickvän med ett paket flingor i handen. Han tackade mig och jag började gå mot bilen. Men något inom mig fick mig att vända om.
Jag sa till dem att jag skulle åka och tvätta bilen men om han ville tvätta den åt mig kunde han få 200 kronor för besväret.

Han sa ja och vi åkte iväg till den närmsta biltvätten som erbjöd självservice, där han tvättade min bil. Han hade tårar i ögonen när jag betalade honom för jobbet!

Han berättade för mig att han verkligen uppskattade hur jag hade gett honom möjligheten att återigen få vara en man inför ögonen på sin flickvän, och att han fick arbeta för sina pengar.

Hans flickvän assisterade honom under hela biltvätten. Det kändes som om hon var riktigt stolt över honom. Det var uppenbart att de verkligen älskade varandra. Äkta kärlek, bortom materiella ting och vad han kunde göra för henne!

Hon sa till honom vilket bra jobb han gjorde och han kunde bara inte sluta le! Jag pratade länge med paret och han hade en ryggsäck full med papper från alla olika ställen där han hade varit för att försöka få bidrag.

Jag körde med dem hem till min lägenhet och gav honom några uppsättningar kläder inför intervjuer. Jag har inte mycket här i världen men livet handlar om att dela med dig av det du faktiskt har.

Gör dagen bättre för någon i dag, för innan du vet ordet av kan det vara du själv som är i samma situation! Jag gav dem mitt nummer och jag planerar att skjutsa dem till alla intervjuer eller möten de ska på. Det är en underbar dag att leva oavsett vilken situation du befinner dig i. Det finns alltid någon som har det värre än dig! Dela gärna vidare den här historien för att inspirera andra att göra goda gärningar.

Källa: tickld

Jag blir så glad av att läsa om fantastiska medmänniskor som hjälper andra här i världen. Dela gärna vidare så att fler uppmuntras att sträcka ut en hand till någon som behöver det!