Ensam och hemlös man fryser – då gör mamman och sonen något som räddar hans jul

Ibland ser vi saker i vår vardag som träffar oss rakt i hjärtat. Det var vad som hände med en mamma när hon var på affären med sin son. En hemlös man drev omkring ensam i jakt på värme, och mamman kunde inte ignorera det. Efter att ha pratat med mannen bestämmer de sig för att för att förgylla hans jul.

Lilla Xzander var på affären med sin mamma när en hemlös man drev omkring i deras närhet. Av någon anledning var det något med mannen som berörde mamman, varpå hon gick fram till honom och ställde några frågor. 

Det visade sig att mannen hette Steven och var 66 år. Han frös, hade inget hem, och inga släktingar i livet. Mamman kunde inte ignorera det faktum att mannen skulle få fira jul helt ensam, utan någonstans att ta vägen. Hon ringde alla härbärgen i stan, men då alla var fullsatta erbjöd hon mannen att sova hemma hos henne, det berättar Love What Matters. 

Trots mannens utsatta situation så tackade han nej till erbjudandet, men visade stor tacksamhet. Mamman ville ändå göra något för mannen, så hon köpte vinterkläder så att han slapp frysa, samt mat så att han fick äta sig mätt. 
– Även om Xzander är för liten för att förstå vad allt handlade om så visade han ändå vad medkänsla handlar om. Han gick fram till Steven och gav honom en varm choklad, som han glatt tog emot, berättar mamman. 

Facebook/Love What Matters
Facebook/Love What Matters

Det mamman och sonen gjorde för den ensamma mannen räddade honom inte bara från att frysa ihjäl i jul. De gav honom också en känsla av hopp och kärlek.

Dela gärna om du tycker att det här är vad medkänsla handlar om.