Familjen hånar kassörskan för hennes talfel. Främlings kontring? Lysande!

Att lära våra barn att visa respekt för andra människor är något av de viktigaste beståndsdelarna i en bra uppfostran. Mannen i den här berättelsen hade tragiskt nog helt missat det. Då han stod i kön började han håna kassörskan för hennes talfel – men han skulle snabbt få svar på tal. Jag hittade den här berättelsen på internet, och vet inte till hundra procent om den är sann, men jag hoppas av hela mitt hjärta att den är det.

Jag var i en hantverksaffär i min hemstad, och det var inte så mycket folk där, men det var bara en kassa öppen. En tonårstjej satt i kassan och jag kunde se att hon gjorde sitt bästa. Själva processen tog dock lite längre tid, eftersom hon stammade och läspade lite.

När hon jobbade sig igenom kön och frågade de vanliga frågorna som hon var tvungen att göra, så började mannen bakom mig att stöna av irritation. Han muttrade något om att han hade saker att göra, att han hade bråttom osv. Jag ignorerade honom, tills jag hörde hur han började håna kassörskan till sina barn.

V-v-vill du h-ha d-d-d-d-d-ditt kvittttooo?

Barnen började skratta. Det fick mitt blod att koka. Speciellt eftersom jag märkte att kassörskan hörde hans hån. Det fick verkligen mitt blod att koka. När en person inte respekterar någon som jobbar inom detaljhandel som människor, så är det det bästa sättet att avgöra om personen är ett kräk eller inte.

Så när det var min tur att betala, så frågade hon mig med tyst rört ”Har du e-e-ett medlems-k-k-kort”. Jag tittade självbelåtet på mannen bakom mig innan jag titta tillbaka på tjejen i kassan.

Jag: Bonuskort? Det låter fantastiskt! Kan du snälla berätta mer om det?

Hon verkade förvånade först, men sen tittade hon på mannen bakom mig, och då klickade det för henne.

Jag har aldrig gett någon min information så långsamt i mitt liv. Aldrig har jag frågat så många frågor som jag gjorde då. Hon log och svarade på mina undringar, medan mannen bakom mig kokade.

Han: Kan du snälla skynda dig?

Jag: Och missa alla fantastiska bonusar? Inte en chans!

Jag lät honom bara vänta i 5 minuter, men det kändes så otroligt bra.

Dela gärna vidare om du tycker att den här killen gjorde rätt.