Folk hånar den autistiska flickan i mataffären. Men det kassören gör då ger mig hopp om mänskligheten.

En mamma tar med sin autistiska dotter till mataffären. Det blir en tuff prövning för flickan när många av de andra kunderna bjuder på elaka blickar, suckar och i vissa fall kommentarer. Men då gör kassören något väldigt fint som ger mig tillbaka min tro på mänskligheten. Som tur är delade mamman med sig av händelsen på Facebook, och här nedan kan ni läsa om upplevelsen.

Jag vill tacka Karl, en ung kassör vid Kassa 7 i dag vid butiken Coles i Westlakes, South Australia. Min dotter är fem år gammal och har allvarliga funktionsnedsättningar, en hjärnskada orsakad av en stroke när hon låg i livmodern och dessutom autism.

Det var väldigt mycket folk i butiken, och det är väldigt sällan jag tar med henne. Alla blickar, fniss och kommentarer kan göra en enkel tripp för att köpa mjölk hemsk, även med ett litet barn i släptåg. I dag var det lång kö, mycket liv och Ella började få panik. Folk bara tittade medan hon gapade och förde oväsen när jag försökte lägga på varorna på bandet.

 

Men Karl tittade på Ella, tog henne fint i handen och gav henne världens största leende. Han slutade scanna varor i kassan, hjälpte henne att fokusera och sa att hon var vacker. Han behandlade henne även, trots att hennes tal inte riktigt är bra, som ett vanligt barn. Han småpratade med henne, log mot henne och fick henne att känna sig precis så speciell som hon förtjänar. Han brydde sig inte om blickarna från folk runt omkring utan hjälpte oss i stället, och slutade aldrig le mot Ella.

 

Jag blev så rörd av hans omsorg och medkänsla. Han sa hela tiden rätt saker och vi åkte därifrån med leenden på läpparna. Tack Karl för att du är en så fantastisk ung man. Jag har fått tillbaka min tro på andra människor, och tack för att du hjälpte en flicka som inte alls är jobbig, men hennes värld var alldeles för förvirrande, högljudd och hon hängde inte med. Och tack Coles, för att ni anställt denna unge man som inte alls gjorde en liten tripp för att köpa mjölk till den stressiga upplevelse det annars är.

I wanted to say thanks to Karl, the young man on Register 7 at Westlakes Coles today in SA. My daughter who is 5 has…

Publicerat av Emily Jakas den 16 mars 2013

Gilla och dela gärna om du precis som jag tycker att fler människor borde agera som kassören.