Grannen under klagade på att tjejens fotsteg hördes – då svarade hon med helt klockren lapp

Alla som bor eller bott i lägenhet har säkert någon gång tänkt på att de har grannar att ta hänsyn till. Att spela hög musik på natten eller borra tidigt på morgonen vet alla att man inte gör, men att vara helt knäpptyst hela dagarna kan ingen kräva att man är. 

En ung tjej i Köpenhamn reagerade ganska ordentligt när grannen under lämnade en lapp om att hon bör dämpa sig – för att hon går för högljutt. Detta fick henne att svara med en lapp som är helt klockren. 

”Kära du som bor ovanför. Var vänlig och sluta gå på hälarna då fastigheten är otroligt lyhörd. Tack på förhand.”, stod det på lappen som en ung tjej i Köpenhamn fick från grannen under henne. 

Den unga tjejen blev förvånad och dessutom full i skratt, då hon aldrig tidigare hört någon klaga på att man ”går för högt”. Detta fick henne att svara med en lapp tillbaka, högst artigt. 

”Hej! Jag kan göra ett försök, även om det nu är sådär som jag går. Jag skriver ju inte heller brev till folk om att de ska få sina bebisar att sluta gråta, sluta att lyssna på opera eller smälla i dörrarna. 
Det är de sakerna jag dagligen blir irriterad av med att bo i lägenhet. Sådant är lägenhetslivet, dessvärre.”

Den danska tjejen delade med sig av bilderna i sociala medier, där de genast fick stor spridning och enormt gensvar med hyllningar, det skriver danska Metroxpress

Att bo i lägenhet innebär att dagligen höra ljud från sina grannar, det är sådant man får räkna med, så att klaga på att någon ”går för högljutt” känns som en överreaktion. Som tur var kontrade den unga tjejen med ett bra svar. Dela gärna om du också tycker att hennes lapp var klockren.