Kassörskan hånler när fattiga paret inte kan betala. Men en främlings oväntade ord lär henne en riktig läxa.

Vissa människor har det inte i sig att hjälpa andra. Snarare tvärtom: De är otrevliga i onödan mot människor som inte har det lika bra ställt. Matkassörskan i den här berättelsen är dessvärre ett bevis på det. Hon trodde att hon kunde bära sig åt hur som helst, men en kvinna med hjärtat på rätt plats stod upp för rätt sak. En kompis som hittade den här berättelsen på nätet skickade den till mig. Jag har tyvärr inte kunnat hitta originalet. Men det skulle inte förvåna mig om det var sant.

Efter att jag hade betalat för mina matvaror idag gjorde jag mig redo för att gå. Då såg jag hur kassörskan plötsligt började himla med ögonen när ett ungt par (som uppenbarligen inte hade så mycket pengar) la upp sina varor på bandet.

Jag hade en stark känsla av att jag skulle hålla mig nära ungdomarna, så jag stannade och såg hur kassörskan drog igenom deras saker. Totalt blev det 1200 kronor.

Den unga tjejen såg nervös ut men drog sitt kort och återigen så himlade kassörskan med ögonen och hånlog när köpet inte gick igenom. Hon njöt verkligen av att upprepa det. Så jag klev fram och sa:

”Först och främst måste du dämpa din röst, och för det andra så kommer jag hjälpa dem, och du rullar inte ögonen åt mig. Jag är inte en liten flicka.” Kassörskan sa inte ett ord.

Jag tog fram mina rabattkuponger och gick långsamt igenom mina tre häften. Efter att ha hittat det jag hade för att hjälpa ungdomarna räckte jag över det till kassörskan.

Ungdomarna blev så glada över att de nu bara behövde betala 700 kronor. Det var väldigt länge sen som unga människor hoppade på mig av glädje. Efter att de hade packat ihop sina saker tittade jag på kassörskan och sa ”Varför?”

Kassörskan tittade på mig som att hon höll på att börja gråta, men sa ingenting. Människor, vad krävs det för att ändra ignoransen? Varför är det enklare för visa att hata och nedvärdera istället för att älska och stötta? Vad kostade det för mig att hjälpa det här unga människorna, INGENTING.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.