Kvinnan hör hur kassören beter sig mot funktionshindrad kund – då gör hon det ingen annan vågar

En kvinna i den amerikanska staden Chicago besökte den lokala McDonalds-restaurangen – och blev chockad när hon fick syn på vad en av kassörskorna gjorde med en äldre, funktionsnedsatt man.

Destiny Carreno stod i kassakön och väntade på att få beställa när hon såg en äldre man. Hon noterade att han troligen hade någon form av handikapp.

Hon beskrev själv vad som hände sen i ett uppmärksammat Facebook-inlägg, uppger Mirror. Den här historien har två år på nacken, men jag tycker att den är lika viktig att uppmärksamma ändå. Du kommer förstå varför när du läst klart!

Att få se detta i dag gjorde att jag fick tårar i ögonen! Medkänsla har INTE gått ur tiden. 

I dag stannade jag till vid McDonalds efter jobbet lite snabbt. När jag väntade på min tur i kassakön rullade samtidigt en rullstolsburen, äldre man från kassan. Vad jag kunde se kanske han led av tetraplegi, precis som min morbror.

Mannen frågade kassören något och han verkade samtidigt väldigt artig. Det tog honom några försök innan vi kunde förstå att han sa något i stil med ”hjälp mig, snälla”. Ingen av oss andra i kön hörde vilken typ av hjälp han behövde, och mannen i kassan föreslog några saker innan han förstod att mannen behövde hjälp med att skära upp och få i sig maten. 

För att vara ärlig trodde jag inte att kassören skulle hjälpa honom, särskilt inte med tanke på att det var rusningstid och dessutom i centrum, men jag blev chockad när jag såg att han stängde sin kassa och försvann… 

Och inte för att komma ifrån att behöva hjälpa honom, utan för att tvätta händerna och sätta på sig sina handskar! Jag var tvungen att stanna kvar en stund och se hur detta skulle fortsätta, särskilt eftersom det verkligen grep tag i mig med tanke på min egen morbror.

Kassören kom ut från köket, satte sig ner och började skära upp mannens måltid för att sen hjälpa honom att äta. Det var ungefär nu som jag kände att tårarna började samlas i mina ögon. Jag uppskattar av hela mitt hjärta vad han gjorde. Jag kunde inte hålla tillbaka känslorna där i den trånga restaurangen. 

Den här medarbetaren, som satte allt på spel för den här mannens skull, klev ut från hans ansvarsområde för att hjälpa den här handikappade kunden. Det var det snällaste och mest ödmjuka agerande som jag någonsin har sett.

Hur många gilla-markeringar och delningar kan Kenny i kassan få för sin fantastiska insats för en behövande medmänniska? 

 

På en Facebook-sida har många personer kommenterat historien. Många är berörda.

”Så bra att se och läsa om en ung man som verkligen har ett gott hjärta och är full av vänlighet!”, skriver en person.

”Den här medarbetaren är en hjälte”, skriver en annan.

”Föräldrarna till den här unga mannen har gjort ett utmärkt jobb. Tack så mycket, du är fantastisk”, skriver en tredje.

Hyllningarna vill liksom inte ta slut och jag kan verkligen förstå varför. Den här okända vardagshjälten förtjänar verkligen alla varma ord som går att hitta i världen!

Seeing this today brought tears to my eyes! Compassion has NOT gone out of style.Today I made a quick stop at McDonald…

تم نشره بواسطة ‏‎Destiny Carreno‎‏ في 16 سبتمبر، 2015

Nu DELAR vi detta vidare för att uppmärksamma den okände hjälten som bevisar att medkänsla finns därute i världen!