Lärarens lapp till sina elever hyllas av tusentals föräldrar på nätet.

Den här berättelsen är skriven av en mamma som har en liten son som går i skolan. Hon postade ursprungligen berättelsen på sin Facebook, men den har snabbt fått stor spridning på nätet och på bara en dryg vecka har nära 50 000 människor delat historien vidare. Jag tror du kommer förstå varför när du läser den. Jag håller verkligen med mamman i det hon skriver – vi behöver fler som den här läraren.

Rylan hoppade in i bilen idag och berättade att han skämdes då han hade gråtit i skolan. Jag frågade honom vad han var upprörd över och han berättade att han grät för han var glad över en lapp hans lärare gav till klassen innan de skrev sitt prov. Jag behöver knappast säga att när jag läste det grät jag också. Vi behöver inte bara fler lärare som henne i skolan, vi behöver fler personer som henne i världen.

Såhär skrev läraren i brevet:
Nästa vecka kommer ni att skriva era ISTEP-prov (ungefär nationella prov, reds. anm.) i matte och läsning och två veckor senare kommer ni att genomföra era IREAD-prov (se tidigare förklaring). Jag vet hur hårt ni har jobbat, men det finns någonting väldigt viktigt som ni måste veta.

Proven bedömer inte allt det som gör er speciella och unika. Människorna som skapat dessa prov och sätter betygen känner inte er lika bra som jag gör, och definitivt inte lika bra som era familjer gör.

De vet inte att vissa av er pratar två språk, eller att ni älskar att sjunga eller att rita. De har inte sett er naturbegåvning när det kommer till att dansa. De vet inte att era vänner litar på att ni ska finnas där för dem, att era skratt kan lysa upp den mörkaste dagen, eller att era ansikten blir röda när ni skäms. De vet inte att ni deltar i idrott, undrar över framtiden eller att ni ibland hjälper er lillebror eller lillasyster efter skolan. De vet inte att ni är snälla, pålitliga och eftertänksamma… Och varje dag försöker ni att vara den bästa versionen av er själva.

Resultaten ni får på de här proven kommer att berätta något för er, men de kommer inte att berätta allt. De här testen definierar inte vem du är. Det finns många sätt att vara smart på. DU är smart! DU är tillräcklig! Du är ljuset som lyser upp min dag och anledningen till att jag är så glad över att åka till jobbet varje dag. Så, mitt bland alla dessa prov, kom ihåg att det finns inget sätt att ”testa” alla de otroliga och fantastiska saker som gör dig till DIG.

Allt jag begär är att du gör ditt bästa och inte ger upp. Du har jobbat för det här sedan du gick i förskolan och är redo. Jag tror på dig!

Rylan got in the car today and told me he was embarrassed because he cried at school. I asked him what upset him, and he…

Publicerat av Abby Martin den 26 februari 2016

Klicka på dela här under om du också håller med om det läraren skriver – vi kan bara göra vårt bästa!