Mamman får beskedet att hon har månader kvar att leva – då ändrar hon kosten och överlever cancern

Tvåbarnsmamman Kathy Mydlach-Bero avslöjar hur hon ändrade på det dödsbud som hennes läkare gav till henne. 2005, när Katy var 41 år gammal, fick hon diagnosen aggressiv inflammatorisk bröstcancer, IBC. Läkarna gav henne beskedet att hon hade 21 månader kvar att leva.

Tvåbarnsmamman Kathy Mydlach-Bero från Wisconsin gick igenom flera omfattande behandlingar; operationer, kemoterapi och strålning – men trots alla behandlingar så spreds cancern, skriver Wavy.com.

11 månader efter att hon fått diagnosen hittade läkarna en tumör i hennes huvud och nacke. Behandlingen fortsatte men nu började hennes kropp att reagera på den tuffa behandlingen.
– Mina njurar, min lever och mina lungor var skadade. Även mitt hjärta hade tagit stryk, berättar hon.

Letade efter egna lösningar

Kathy började leta efter alternativa, naturliga behandlingar och berättade för sin läkare att hon inte ville fortsätta med den behandlingen som de föreslog.

Istället  tipsade en vän om äta en ”låg-asparagin-diet” då studier visat att den typen av kost gör att cancern inte sprids lika snabbt,

Bland annat ska man äta kost som blåbär, tomater, sojabönor och mörk choklad.

https://www.facebook.com/KathyMydlachBero/posts/850927048427325:0

När Kathy började äta den här typen av mat så slutade cancern att sprida sig.
– Min doktor tyckte att det var intressant, säger hon.

13 år efter dödsbeskedet är hon fortfarande vid liv

I dag, 13 år efter att hon fick diagnosen är Kathy friskförklarad och nu arbetar hon med att dela med sig av dieten som fungerade för henne. Hon stöttar och hjälper andra cancerpatienter att äta den mat som hon tror har effekt mot cancern.

Nu undersöker även Harvard University metoden för att se om den kan hjälpa flera, skriver Wavy.com.

Det är ingen tvekan om att en hälsosam kost kan påverka din kropps hälsa. För Kathy hjälpte maten henne att vinna över cancern. Vilken fantastisk historia!

Dela bland dina vänner så de också förstår innebörden över vad bra kost kan göra.