Mamman skäms när sonen skriker åt en man i rullstol. Men när hon inser varför får hon en tankeställare.

Barn är verkligen fantastiska och ser ofta saker som vi vuxna inte lägger märke till. Jag vet inte om den här historien stämmer till 100 procent men jag vill dela den med er som en påminnelse att man inte får glömma bort att se bortom det yttre. Ibland kan små kommentarer verkligen glädja en främling. Mamman i den här historien fick verkligen sig en tankeställare av sin sexårige son. De hade två helt olika tankar om mannen som satt i rullstol. Ibland önskar jag att fler personer tänkte som den här sexåringen för då tror jag att världen skulle bli en bättre plats att leva i.

”För ett antal år sedan var jag och min sexårige son och shoppade på en stor galleria. Vi var inne i en av de där leksaksaffären där leksakerna står stapplade från golvet till taket.

Inne i affären såg vi en ung man med skägg som satt i en rullstol. Han såg ut att ha varit i en hemsk olycka för han saknade båda sina ben och hans ansikte hade flera ärr.

När min son såg killen i rullstolen sa han högt: Kolla på den mannen mamma!”.

Jag gjorde det normala som en mamma gör i den situation och försökte hyscha min son och sa att det inte var artigt att peka. Men min son släppte min hand och sprang ner för gången till killen i rullstol.

Min son stod rakt framför killen och sa högt till honom: ”Wow, vilket häftigt örhänge! Var har du hittat ett så coolt örhänge?”

Den unga killen fick ett stort leende som lyste upp hela ansiktet. Han blev så himla glad av kommentaren från min son. Sedan fortsatte de att prata med varandra under några minuter om örhänget och andra ”coola saker”. Det gjorde ett livslångt intryck på mig.

För jag hade bara sett en svårt ärrad man i en rullstol, men min sexårige son såg en häftig kille med ett örhänge.”

Visst är barn fantastiska! Dela gärna vidare så att fler människor förstår hur mycket en liten kommentar kan göra någon glad.