Mannens ord till den otrevliga kunden får hela lokalen att tystna.

Flera gånger har jag läst flera historier där kunder i butiker eller på restauranger verkligen beter sig på ett uselt sätt mot de som arbetar där. Jag förstår verkligen inte varför vissa måste bete sig så oerhört ohyfsat mot människor som bara försöker göra sitt jobb. Den här mannen är ytterligare ett exempel på någon som uppträder riktigt respektlöst när han är så elak mot en anställd på ett café att hon vill börja gråta. Men plötsligt kliver en främling fram och gör något som vänder allt upp och ner. Jag tror att den otrevliga kunden kommer att tänka sig för rejält nästa gång…

Kunden: Äntligen! Den här kön har tagit en evighet.

Sanningen är att det inte finns någon kö över huvud taget, men de flesta borden i lokalen är upptagna.

Jag: Jag är ledsen att du fått vänta. Jag kan ta din beställning nu.

Kunden, uppenbart irriterad, sätter igång att rabbla en lång och oerhört invecklad beställning innehållandes bland annat en skinksmörgås utan skinka.

Jag: Ursäkta, men jag blir lite förvirrad av din beställning. Menar du…

Kunden: Men snälla rara. Måste jag upprepa allt jag säger till dig? Lyssnade du inte första gången?

Jag: Jag är ledsen, men jag vill bara inte att någonting ska bli fel. Du gjorde en ganska stor beställning och…

Kunden himlar med ögonen och svarar: Okej. Jag upprepar mig. Men bara en gång. Det värsta jag vet är att utsättas för ouppmärksamma idioter som dig.

Han upprepar sin beställning, men jag har svårt att förstå vad han säger då jag kämpar med att inte börja gråta. Han slutar prata och knäpper med fingrarna framför ansiktet på mig.

Kunden: Hallå?! Slå in min beställning då din dumma dåre. Jag har inte hela dagen på mig och…

Plötsligt avbryts mannen av en annan kund. En välbyggd man som suttit tyst och lyssnat på konversationen reser sig med full kraft, kastar ikull bordet han sitter vid så att kaffekoppen flyger all världens väg.

Kund nummer två: Men herregud! Jag har bara varit ute från fängelset i en dag och redan måste jag märka en kille i ett café!

Den otrevliga kunden sjunker ihop och flyr ut ur lokalen. Kvar står jag och stirrar skräckslaget på mannen som nu i tystnad plockar upp bordet och kommer fram till mig med sin kaffemugg.

Kund nummer två: Jag betalar självklart för alla skador. Om du visar mig var golvmoppen finns så ska jag se till att torka av golvet också.

Jag: J-j-jag… Ehh…

Kund nummer två: Oroa dig inte vännen. Det kommer tyvärr alltid finnas idioter som honom.

Jag: Ja, öh, du…

Kund nummer två: Du oroar dig över det jag sa om fängelset? Haha, jag har aldrig suttit i något fängelse. Hur som helst, var är den där golvmoppen?

Jag tyckte att mannens replik till den otrevliga kunden var så pass listig att jag bara ville dela den med er. Om du håller med får du gärna dela den vidare 🙂

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.