Pojken köper ett mål mat åt en hemlös man. Men när han får detta tillbaka? Hjärtevärmande!

Jag upplever att det i dagens samhälle blivit allt mer sällsynt med medmänskliga handlingar. Det känns ibland som att vi inte har tid att se varandra, eller så struntar vi helt enkelt i det. Det är synd och faktiskt lite sorgligt. För det kan ju faktiskt betyda så mycket för en annan människa om vi bara ser dem och kanske ger dem ett vänligt ord eller två. Men ibland snubblar man över historier från verkligheten som ger en hoppet om mänskligheten tillbaka igen. Det här är just en sådan berättelse, berättad av en mamma med en väldigt varm och godhjärtad son. Det här bevisar också det gamla slitna uttrycket ”det man ger, det får man också tillbaka” faktiskt stämmer. Läs vidare här under!

Ett stolt ögonblick för en mamma!

Matthew arbetade den här kvällen och en hemlös gentleman kom in på restaurangen med 50 cent och frågade om det fanns något på menyn som han kunde köpa. Matthew frågade vad han skulle vilja beställa om han kunde och mannen sa att vad som helst skulle hjälpa mot hans hungersmärtor. Så Matthew fixade ett stadigt mål mat åt honom och betalade med sitt eget kreditkort mannens mat. Han gav honom kvittot och sa åt honom att ta det lugnt och sätta sig ner.

Historien kunde ta slut där och det skulle vara ett lyckligt slut, men tydligen var det en kvinna som såg när min son genomför den här spontana medmänskliga gesten. Inte bara skrev hon ett brev till företaget så att de fick veta om den omtänksamma anställda de hade i sin personal, hon gav dessutom min son en väldigt generös dricks!

Så stolt över att vara hans mamma och jag kan klappa mig själv på axeln med vetskapen att jag spelat en stor del i att uppfostra den här storhjärtade unga mannen.

pojkedricks
Love What Matters (Facebook)

Här kan du läsa hela inlägget på Facebook. (på engelska)

Blev du lika varm i hjärtat som jag av att läsa den här fina historien? Då får du gärna klicka på DELA här under för att hjälpa till att inspirera andra till att begå fler medmänskliga handlingar 🙂