Poliserna ser pojken leka med blodiga fötter – då utför de hjältedådet

Många av oss tar oss igenom vår vardag inneslutna i en bubbla av stress och med fullt fokus på allt vi ska hinna med. Den här historien är en påminnelse om att det nog är dags att sänka tempot och öppna ögonen för det som pågår omkring oss.

Berättelsen utspelar sig i den amerikanska staden Tukwila i delstaten Washington och den involverar två poliser. Poliser lägger ofta märkte till sådant som vi andra missar eftersom det är en del av deras jobb att vara observanta på det som försiggår omkring dem.

Blotter for July 24th and 25th. CPT detectives made many warrant arrests on Warrant Wednesday along the Tukwila…

Posted by Tukwila Police Department on Thursday, July 26, 2018

Den här dagen fick de två poliserna syn på en liten pojke som spelade fotboll. Det är ju ingen ovanlig syn och de flesta av oss skulle inte att kollat två gånger. Men det var något lite konstig med den här pojken – han hade inga skor på sig.

Så poliserna stannade och frågade vad han hade gjort av sina skor. Pojken svarade att han bara hade ett par skor och de hade han växt ur nu.

Pojken strumpor var inte bara smutsiga, han hade dessutom skurit sig på något och fått blodiga fläckar på sockorna.

Det här fick polisernas hjärtan att öppna sig. De började med att tvätta av och plåstra om de skadade fötterna med hjälp av det första hjälpen-kit de hade med sig. Men det slutar inte där.

Tukwila-polisen har beskrivit det som hände på sin Facebook-sida där de kallar de två poliserna för ”Sergeant anspråkslös” och ”Konstapel blygsam”.

”Sergeanten sprang iväg och köpte ett par skor till honom medan befälet stannade med pojken och hans vänner. Han kom inte bara tillbaka med ett par skor utan dessutom med ett helt gäng isglassar, för vad är inte bättre än en kall isglass på en varm sommardag?

A nice Sunday night story.It comes from the Tukwila Police Department in Washington.This little boy didn’t have any…

Posted by Frank Somerville on Sunday, July 15, 2018

 

”Officeraren hjälpte sin nya kompis att knyta skorna och sedan njöt de alla av sina glassar tillsammans innan de gick skilda vägar.”

Det här var inte en gest som kostade tusentals kronor eller krävde mycket tid. Den var enkel och liten, men den hade en stor betydelse för någon.

Berättelser som den här är en påminnelse till oss alla om att vara lite mer uppmärksamma på människor omkring oss. Det är också ett exempel på hur en liten gest, som inte kräver mycket, kan göra stor skillnad.

Dela den här artikeln för att uppmuntra till fler små hjältedåd!