Robert ska bärga bilen – hör ett rop på hjälp från övergivna vraket

Robert Hooper arbetar som bärgare. En yrkeskategori vi sällan vill komma i kontakt med – då det ofta innebär att något tråkigt har hänt med bilen.

Samtidigt är man tacksam för möjligheten att snabbt få hjälp när man står där längs vägkanten med punka eller ett batteri som dött.  

Men vem trodde att bärgare även skulle rädda liv? Det trodde nog inte ens Robert – tills det här hände. 

Robert Hooper, 32, arbetar som bärgare i Portland i USA. En dag åkte han ut på ett vanligt jobb. Trodde han i alla fall.

På plats mötte han 69-åriga Janey Smith, vars bil hade slutat fungera vid vägkanten. 

När Robert började med arbetet att bogsera bilen fick han syn på något längre ner i diket. Där nere låg vraket av en blå bil.

– Det var lite märkligt, för bilisten måste ha lyckats missa alla vägskyltar och räcken. Det gick inte att se att här har något kört av vägen, säger Robert till USA Today.

vrak
Bildkälla: Youtube

Robert gick ner i diket för att ta sig en närmare titt. Då hör han plötsligt ett gny från vraket. Nästan som ett rop på hjälp.

– Jag ser en kropp som ligger i förarsätet. Det ser ut som han är död. Men då hör jag hur han gnyr till och försöker ropa på hjälp. Det var väldigt känslofyllt, jag trodde först att mannen inte levde, säger Robert till USA Today.

Robert rusade fram till mannen och larmade efter ambulans.

Det visade sig att mannen i vraket hade somnat vid ratten och kört av vägen. Men ingen hade upptäckt olyckan ­– så han hade legat fastklämd och svårt skadad i bilen i nästan två dagar.

robert
Bildkälla: Youtube

Innan Robert upptäckte honom.

– Det är en hemsk tanke, vad som hade hänt honom om jag inte hade kommit förbi med bärgarbilen, säger Robert.

Den skadade mannen fördes till sjukhus och ska, trots de allvarliga skadorna, klarat sig och vara på bättringsvägen.

Bra jobbat Robert! Dela gärna med dina vänner! 

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.