Styvmamman ska förstöra bröllopet – mammans revansch är mitt i prick

Att bryta upp i skilsmässa är alltid tufft efter ett långt äktenskap. Ibland skiljs man åt som vänner men lika ofta kan det också finnas en spänning i efterhand – och inte blir det heller enklare om den ena gifter om sig med någon som är betydligt yngre.

Så när Jennifer, vars föräldrar hade gått igenom en skilsmässa, äntligen skulle gifta sig var det som upplagt för drama. Pappan hade gift om sig med en kvinna som var i samma ålder som Jennifer – och som om inte det vore nog var den nya styvmamman ute efter att göra livet svårt för Jennifers mamma.

Jag vet inte om den här historien har hänt på riktigt men mammans slughet mot styvmamman är så klockren att jag var tvungen att sprida den vidare. Läs igenom och dela gärna vidare om du också får dig ett gott skratt!

Jennifers bröllopsdag närmade sig med stormsteg. Inget kunde störa hennes förväntningar – inte ens föräldrarnas smärtsamma skilsmässa. Att mamman och pappan nu skulle behöva träffas igen var inget som skulle ta bort fokus från Jennifers stora dag.

Jennifers mamma hade hittat den perfekta klänningen att ha på bröllopet. Klänningen var urtjusig – och hon skulle vara den vackraste mamman någonsin!

Men en vecka senare fick Jennifer veta att pappans nya fru – en ung, kaxig 25-åring – hade köpt exakt samma klänning som mamman.

Det skulle givetvis inte fungera. Jennifer bönade och bad om att den nya styvmamman skulle lämna tillbaka sin klänning och köpa en ny – men styvmamman vägrade. Däremot ville hon, eftersom hon var modemedveten och skulle tycka att det var extremt pinsamt att dyka upp i exakt samma kläder på denna speciella dag, att Jennifers mamma tvingades byta klänning illa kvickt.

”Inte en chans. Jag ser fantastisk ut i den här klänningen och jag kommer att ha den på bröllopet. Din mamma får se till att byta sin”, svarade styvmamman.

Jennifer berättade de dåliga nyheterna för sin mamma. Hon hade räknat med att mamman skulle bli förkrossad – men mogen som hon var tog mamman beskedet med lugn. 

”Det är inga problem, älskling. Jag hittar bara en annan klänning. Det är trots allt din speciella dag och det här ska inte få komma i vägen”, sa mamman till sin förvånade dotter. 

Några dagar senare tog Jennifer och hennes mamma en shoppingtur på stan för att leta upp en ny, vacker klänning. De hade en underbar mor-och-dotter-dag tillsammans och till slut lyckades också mamman hitta en annan bedårande klänning.

Hon köpte klänningen och därefter gick de båda iväg för att äta lunch. Jennifer kunde inte hålla sig från att fråga: 

”När ska du lämna tillbaka den andra klänningen då? Du kommer ju inte riktigt ha någon anledning att använda den en annan gång.”

Mamman sken upp i ett finurligt leende. Sedan svarade hon:

”Jo, det är klart jag kommer. Jag kommer ha på mig den på övningsmiddagen kvällen före bröllopet!”

Jennifer brast ut i ett stort skratt åt mammans perfekta revansch. Om hon hade den kvällen innan, när släkt och vänner samlades för en så kallad ”rehearsal dinner”, skulle hon trots allt vara först med att bära klänningen – och då skulle den kaxiga styvmamman stå med lång näsa och inte hinna byta klänning innan bröllopet…

Så kan det gå när man jävlas med fel person. Dela gärna vidare om du tyckte att mammans revansch var bra!

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.