Han tvingas stänga restaurangen när hustrun dör – då visar trogna kunderna upp ett hjärta av guld

Ägarna till restaurang Pinewood, i Henrico County, USA, fick varje kund att känna sig som hemma. Deras restaurang fungerade som ett andra hem för så många människor. Ett andra hem fullt av kärlek, harmoni och medmänsklighet.

Därför var nyheten om att ägaren Tody Butner, efter 32 år fyllda av magiska möten och ögonblick, var tvungen att stänga restaurangen ett hårt slag för det lilla samhället.

Men allt tvärvänder – tack vare ett tårdrivande initiativ.

I 32 år drev Tody och Betty Butner restaurang Pinewood. Det var en varm och god plats för alla att besöka; ung som gammal, man som kvinna. När Betty för en tid sedan lämnade jordelivet var inte Tody ensam om att sörja sin älskade hustru.

– Det var som att förlora sin egen mor, säger stammisen och polisen Billy Grimmer till CBS.

Foto: CBS6/Skärmdump.

När Betty gick bort visste Tody att det var över. Han och hustruns älskade restaurang var tvungen att stänga. Begravningen skulle betalas och han kunde själv inte fortsätta driva stället. Men alla besökare som någon varit på restaurang Pinewood ville annorlunda – och startade en insamling. Efter en tid stod det klart att 50 000 kronor samlats in till Tody.

Foto: CBS6/Skärmdump.

Överraskningen offentliggjordes på Pinewood framför tv-kameror och med alla som varit inblandade på plats. Med hjälp av pengarna kommer Tody nu ha råd att betala för sin älskade hustrus begravning, och behålla restaurangen.

”Ni är bäst”, utbrast Tody, enligt CBS6, när initiativet avslöjades. På bilden nedanför kramas han om av stammisen och polisen Billy Grimmer. För honom var det självklart att hjälpa till.

– Det här är någonting man gör med hjärtat, bara vänner som hjälper vänner, säger han till CBS6.

Foto: CBS6/Skärmdump.

Historien om Tody, Betty och det hjärtevärmande initiativet tycker jag påminner oss om vad livet verkligen handlar om: Behandla andra som du själv vill bli behandlad. För detta kommer du att bli rikligt belönad.

Med fler berättelser som dessa tror jag att världen kan bli en betydligt varmare plats. Nu delar vi vidare till alla vi känner så att fler kan inspireras och värmas. Om vi med detta gör någons dag en aning bättre, så är det definitivt värt det.