GW om Anders Borg: ”Jämfört med mig, i min krafts dagar, är du en usel amatör”

GW om Anders Borg: ”Jämfört med mig, i min krafts dagar, är du en usel amatör”

Förre finansministern Anders Borg har figurerat starkt i medierna sedan han på en fest i Stockholms Skärgård i slutet av juli anklagats för att ha visat könet, hotat arrangören och förolämpat kvinnor.

Nu har kriminologen Leif GW Persson uttalat sig om händelsen via en krönika i Expressen.

I krönikan, som publicerades under söndagen, konstaterar Leif GW Persson först och främst att Anders Borgs insats under festen var mindre lyckad och att det på så vis finns hög tid att tänka efter.

Men GW menar också att den stora uppmärksamheten som följt mest beror på Borgs sociala och massmediala fallhöjd – och att tusentals liknande händelser samtidigt inträffar i landet.

”Dessutom något tiotusental brott som verkligen skadat sina offer och där bara en ringa andel av dem kommer att lagföras. Själv skulle jag gärna ha läst mer om det”, skriver Leif GW Persson i Expressen.

GW fortsätter:

”Hög tid att du rycker upp dig, Anders. Dina ekonomiska kunskaper och politiska insikter gick faktiskt inte förlorade i det ögonblick då du visade snorren”, skriver han i Expressen.

Sist men inte minst klargör också GW att Anders Borg inte är den enda som gjort bort sig.

”Jämfört med mig – i min krafts dagar – är du en usel amatör och mer tröst än så kan jag inte ge dig”, skriver Leif GW Persson i Expressen.

Bildkälla Leif GW Persson: Anders Wiklund / TT

Bildkälla Anders Borg: Wikipedia