3-åriga flickan försvann i skogen. Men det hunden gjorde för henne förbluffar människor över hela världen.

Det här är den otroliga historien om 3-åriga Victoria. Hon försavnn från sitt hem i Cordes Lakes i Arizona, USA, en kall februarikväll. Hon trodde att hennes hund Blue, som funnits i familjen sedan Victorias födsel, hade försvunnit och gav sig ut för att leta efter honom. Men den lilla flickan gick vilse i skogen bakom huset och kom aldrig hem.

Foto: Youtube.

Flicka

Hela staden engagerade sig i den lilla flickans försvinnande och räddningsarbetet med skallgång och helikopter höll på i 15 timmar. Efter mycket letande fick helikoptern syn på något nere på marken – det var Victoria som låtg i ett dike. Och brevid henne låg hunden Blue. Han hade legat vid hennes sida hela natten när temperaturen sjunkit till minusgrader. När man hittade Victoria hade hon köldskador, men annars klarade hon sig osakdd. Enligt räddningsarbetarna hade Victorias skador varit mycket värre om det inte vore för hunden Blue som värmt henne under hela natten.

Foto: Youtube.

Blue

Foto: Youtube.

raddad

Victorias familj var överlycklig att få henne tillbaka. Hennes pappa, Ernest Bensch, berättar för CNN om glädjen att hitta Victoria och glädjen över Blues insats.
– Jag är väldigt tacksam över att jag får hålla henne och prata med henne igen. Hon ler, pratar och är glad. Hon älskar den där hunden, säger han.

Foto: Youtube.

pappa

Vilken hjälte Blue är. Hans ovillkorliga kärlek för Victoria räddade henne. Detta är verkligen ett bevis på att hunden är människans bästa vän.

Foto: Youtube.

Blue2

Här kan du se hela videon om Victoria och Blue: