5-åringen höll på att drunkna. Då grep hunden Agda in och räddade Isabell.

I augusti förra året gick Johan Saarela och hans dotter Isabell ned till sjön för att ta ett kvällsdopp. Pappan tog upp sin kamera för att ta några fina kort, men eftersom solen träffade honom rakt i ögonen tvingades han vända bort blicken i några sekunder. Det var allt som behövdes för att en potentiell katastrof skulle inträffa. På den lilla tiden hade Isabell dragit sig ut längs bryggan och släppt taget. Problemet var att hon inte bottnade på det stället och hon försvann ljudlöst under vattnet.  

Som tur var upptäckte familjens hund, Agda, att något inte stod rätt till. Den trofasta Staffordshire bullterriern larmade husse direkt.

– Plötsligt bet hon mig i benet – och hon har aldrig bitit någon förut. Hon skällde och sprang ut på bryggan precis där Bella släppt taget, säger pappa Johan till Aftonbladet.

Johan insåg också allvaret och fick snabbt upp dottern. Som tur var klarade sig Isabell oskadd, även om hon förstås var ledsen och chockad.

Agdas beskyddarinstinkt var stark även efter händelsen.
– Hon ställde sig som ett skyddande bälte runt henne. I bilen hem skulle hon sitta i Bellas knä och sedan följde hon efter henne hela kvällen för att se att inget hände, förklarar Johan.

Pappan berättade senare på Facebook om händelsen och inlägget gillades av tiotusentals personer. Hunden Agda fick också priset som Årets bragdhund 2014 för sin hjälteinsats.

”Hon skällde och sprang ut på bryggan precis där Bella släppt taget.”

Posted by Aftonbladet on den 18 oktober 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna