Åsnan övergavs vid vägkanten med brutna ben. Det denna kvinna gör för henne förtjänar att hyllas.

I februari förra året hittades ett åsneföl vid vägkanten. Den lilla stackaren var livlös, efter att ha blivit påkörd av en bil. Hennes framben var brutna och ena skuldra krossad. Människorna som fann det 2 veckor gamla åsnefölet arbetar för en nederländsk, ideell organisation som heter Donkey Sanctuary Bonaire. De jobbar med att ta hand om övergivna och vanvårdade åsnor. Förmodligen skulle detta föl ha avlidit om ingen kom till hennes räddning, men som tur är finns det människor med ett väldigt stort hjärta. ”Hon blev påkörd av en bil, och de lämnade henne att dö, blödandes på gatan”, säger grundaren Marina Melis.    

Det var på ön Bonaire i Västindien (som tillhör Nederländerna) som organisationen hittade den svårt skadade åsnan. De döpte henne till Maroesia och gav det skadade djuret vård direkt. Därefter togs hon till organisationens härbärge.

bonai

Maroesia fick bland annat avtagbara gips på de brutna frambenen. På så vis kunde hon gå runt på härbärget med de andra omhändertagna åsnorna.

bonaire1

Snart kunde hon ta sina första stapplande steg efter olyckan och bekanta sig med sina nya vänner.

donkey

Grundaren av Donkey Sanctuary Bonaire heter Marina Melis. Hon har ägnat de senaste 23 åren av sitt liv åt att hjälpa skadade och övergivna åsnor. Det är ett arbete som ofta sker i det tysta och som inte genererar i stora rubrikerna i tidningarna. Men jag tycker i alla fall hennes och volontärernas arbete är värd att uppmärksamma och dela vidare!

donkeu8

Och jag är nog inte den enda som är tacksam för allt arbete som organisationen lägger ned på att hjälpa de utsatta åsnorna på Bonaire. För visst syns det på bilden att Maroesias är glad över att dessa människor hjälpt henne? Vilket rörande möte!

Bildkälla:Facebook/DonkeySanctuaryBonaire

uppskattat

Jag önskar att jag också kunde omfamna Marina med en kärleksfull kram, men eftersom hon bor så långt bort blir det svårt. Men det minst vi kan göra är att tacka denna kvinna för hennes viktiga och ihärdiga arbete. Dela gärna vidare detta med dina vänner om du vill att fler ska få upp ögonen för denna hjälte.