Autistiske pojken har mardrömmar varje natt – när någon slickar honom på kinden förändras allt

Den lilla pojken Tupper diagnostiserades med autism när han var 2 år gammal. 

På nätterna hade han ofta svårt att kunna sova, och föräldrarna visste inte vad de skulle ta sig till.

Men en dag fick dem en idé om att någon annan eventuellt kunde hjälpa till. Det skulle förändra allt.

Den nu 3-åriga pojken Tupper från Winnipeg i Kanada har haft ett tufft år.

Han diagnostiserades med autism och varje litet ljud kan göra honom upprörd – och han svarade inte på tilltal när någon sa hans namn. Men det fanns mer. 

Bildkälla: Facebook/Tupper and Lego

Varje natt hade Tupper mardrömmar och han sov bara melllan tre och sex timmar varje natt. Även fast han sov kunde han börja gråta och rulla runt – och vanligtvis kunde han vara sova 45 minuter i taget innan han vaknade. 

– Som förälder, att ha ett barn som inte sover eller sover väldigt lite är det psykiskt och känslomässigt jobbigt. Att ha ett barn som skrike, gråter eller verkar stressad, obekväm och har ont men du kan inte själv veta varför, det är väldigt svårt. Du känner dig hjälplös när du inte vet vad som kan hjälpa ditt barn, berättar mamman Nancy för CBS.

Föräldrarna var desperata efter hjälp för sin son. Det var då de fick en idé som kanske skulle göra livet bättre för Tupper och hela familjen. Det skulle visa sig vara precis vad som behövdes.

Bildkälla: Facebook/Tupper and Lego

Eftersom Tupper älskade djur och alltid var glad runt dem bestämde sig familjen att skaffa en servicehund till sin son. En vit labrador, vid namn Lego, kom in i familjen och blev Tuppers bästa vän. 

Då skulle familjen plötsligt få se en otrolig förändring.

Bildkälla: Facebook/Tupper and Lego

Tupper började sova åtta till tio timmar per natt och varje gång han fick mardrömmar kröp Lego nära för att mysa med pojken, vilket alltid lugnande ner honom. Under dagarna var Legos närvaro även där guld värd.

Pojken blev bättre att koncentrera sig och han började prata allt mer. Nu går Lego till och med till skolan med Tupper. Om Tupper blir frustrerad och arg brukar Lego hämta leksaker eller bara sitta väldigt nära för att distrahera honom. Det gör i sin tur att Tupper inte blir mer frustrerad eller rädd.

Bildkälla: Facebook/Tupper and Lego

Det dagliga livet är inte längre en kamp för familjen. Även fast Tupper fortfarande har sin autism och kan få utbrott eller liknande så finns Lego alltid i pojkens närhet för att hjälpa honom på traven. 

Lego hjälper Tupper att få ett bättre liv – och det varje dag och natt. En fantastisk liten pojke, full av liv, som fått en ny bästis i sin servicehund. Det är vad jag kallar en sann vänskap. I klippet nedan kan du se mer av Lego och Tuppers fantastisa relation. 

Den här berättelsen gjorde mig så himla glad. Det finns verkligen få saker som kan vara så starka som ett barns förhållande till ett djur. Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner om du också tycker Lego är en riktig hjältehund.