Besökarna flyr SeaWorld efter alla avslöjanden om djurplågeri.

Den förr så populära nöjes- och djurparken Sea World är inte lika populär längre. Efter en rad avslöjanden de senaste åren har turisterna minskat. – Familjer kommer inte längre köpa biljetter för att se späckhuggare bli galna i pyttesmå bassänger, säger 
Jared Goodman, på djurrättsorganisationen PETA, till The Guardian.

För två år sedan släpptes den omtalade släpptes dokumentären ”Blackfish”, där tittarna fick se en helt annan sida av Sea World. I dokumentären kunde bland annat avslöja hur späckhuggarna utsattes för systematisk misshandel, något som utöver djurens ohälsa lett till tre människors död.

Foto: Wikipedia

Turister, som till stor del tidigare lockats till parken av spekatkulära delfin- och späckhuggarshower, förstod att något inte stod rätt till och upptäckte att djur kanske inte var underhållning, trots allt. Dokumentären blev ett rejält bakslag för Sea World och intäkterna har minskat. Nu visar siffror att vinsterna minskat med 84 procent.

– Familjer kommer inte köpa biljetter för att se späckhuggare bli galna i pyttesmå bassänger, säger Jared Goodman, på djurrättsorganisationen PETA säger till The Guardian, och fortsätter:
– Och Sea Worlds omsättning kommer inte öka förrän parken tömmer sina bassängar och bygger fredade kustplatser istället.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna