Björnen, lejonet och tigerns ”omöjliga” vänskap berör miljoner över hela världen.

För 15 år sedan räddade Noahs Ark Animal Sanctuary tre vilda djurungar: en bengalisk tiger, ett afrikanskt lejon och en liten amerikansk svartbjörn. De små djuren satt instängda i en mörk källarhåla i Atlanta och alla tre var svårt undernärda när de hittades. De hade sårskador och var riktigt illa däran, men lyckligtvis kunde de räddas. Djurvårdarna på Noahs Ark fick snart de tre små djuren på fötter igen – sedan dess har de stått vid varandras sida. Ute i naturen skulle de förmodligen aldrig knutit några starka band och berättelsen verkar som tagen direkt ur Djungelboken. Tillsammans visar denna tiger, lejon och björn att relationer kan växa fram på de mest oväntade sätt. Under åren har djuren blivit bästa kompisar och miljoner har fascinerats av deras fantastiska och obrutna vänskap. Scrolla gärna ned för att läsa mer om den hjärtevärmande historien om tre oskiljaktiga bröder, och dela gärna vidare den om du blev lika berörd av bilderna som jag blev!

shere1

För 15 år sedan räddades tre djurbebisar och fördes till Noaks Ark Animal Sanctuary, ett naturreservat i Locust Grove, Georgia. De tre ungarna döptes till Leo (ett afrikansk lejon), Baloo (en amerikansk svartbjörn) och Shere Khan (en bengalisk tiger).

noaks1

Alla tre ungarna hittades under en drograzzia mot en knarkhandlare i Atlanta. Enligt uppgift hölls de instänga i små burar, nere i en mörk källare. Ingen av ungarna var över 1 år gammal och samtliga var undernärda. Björnen, Baloo, var infekterad av parasiter och lejonet Leo hade en sår på nosen.

noaks2

De tre små kämparna hölls under noggrann uppsikt och behandlades direkt med mediciner. Baloo var så dålig att han tvingades till en operation. Det är enda gången de tre ”omöjliga” bröderna varit ifrån varandra under en längre tid.

noaks3

Noaks Ark fattat snart beslut om att att hålla kvar djuren i naturreservatet, eftersom deras skador och upplevelser skulle göra det alltför svårt att släppa ut dem i det vilda. Eftersom de verkade ogilla att vara ifrån varandra placerade personalen alla tre i samma hägn, så att det aldrig ska skiljas åt igen.

noaks4

”Alla tre är fortfarande bästa vänner”, berättar djurvårdaren Allison Hedgecoth för The Dodo och fortsätter: ”Shere Khan har alltid varit busig, och även om han blir äldre, så fortsätter han att retas”.

noaks6

Ute i vildmarken kan livet både vara hårt och hänsynslöst. Men genom dessa fantastiska djurs gemensamma prövning, har dessa tre vänner lärt sig att älska varandra.

noaks7

Idag äter, sover och leker de fortfarande tillsammans, precis som de har gjort sedan de bara var små ungar.

Men viktigast av allt? De är bra på att trösta varandra, berättar djurvårdaren Allison Hedgecoth.

gosa

Efter 15 år är de tre bröderna nu i sina bästa år och som tur är kommer de kunna njuta av all den frihet och kärlek som knarklangaren försökte beröva dem för 15 år sedan. Visst är det fantastiskt att se?

Jag blir varm i bröstet när jag tänker på att det finns organisationer som Noah’s Ark, de är verkligen många vildas djurs enda räddning. Och att djuren utvecklade en sådan stark vänskap är ju också helt otroligt. Dela gärna vidare denna osannolika berättelse om du tror att alla kan lära sig något av denna lejon, björn och tigers starka band.