Campare fångar unika ögonblicket när ugglan simmar genom vattnet

Derrick Zuk och hans vänner var ute och campade vid Lake Powell, ett vackert landskap mellan Utah och Arizona.

Det bergliga landskapet har formats av vatten under tusentals år vilket resulterat i höga klippväggar och djupa dalgångar, så kallade kanjoner. Längst ner i dessa kanjoner samlas vatten, och det var här Derrick blev vittne till något mycket annorlunda.

En uggla som simmade.

Derrick tog upp kameran och fångade händelsen på film.

Den stora fågeln hade förmodligen hamnat i vattnet av misstag. Den fick inget grepp med fötterna och de blöta vingarna gjorde det omöjligt för den att lyfta igen.

Kanterna var branta och ugglan simmade genom vattnet och letade efter ett ställe där den kunde ta sig upp. Derrick och hans vänner följde efter.

Till slut kom fågeln fram till en liten kulle där han kunde komma upp ur vattnet. Vingarna var dyngsura så han kunde inte flyga. När Derrick såg att den var uppe ur vattnet lämnade han platsen och hoppades att fågeln skulle stanna på land till den torkat igen.

Geoff LeBaron arbetar på National Audubon Society och har sett filmen. Han tror att det rör sig om en mycket ung fågel som nyligen lämnat sitt bo. Han berättar också att ugglor inte är skapta för att simma och inte har någon förmåga att skydda sig när de är i vattnet.

”Den här fågeln är så ung så föräldrarna tar förmodligen fortfarande hand om den. Förhoppningsvis torkade den och blev hittad av sina föräldrar efter att människorna lämnat platsen”, säger han till National Geographic.

Här nedan kan du se den ovanliga filmen på ugglan som simmar.

Vilken häftig upplevelse att få se detta! Jag hade ingen aning om att ugglor kunde simma. Nu hoppas vi att den klarade sig och hittade sina föräldrar!

Djurbibeln står på djurens sida.