De hittar en förtvivlad unge bredvid sin döda mamma. Sekunder senare tar kvinnan ett beslut som förändrar allt.

En morgon när Chloe Enright satt i bilen med sina barn fick hon se en död känguru i diket. Familjen bor i Australien och det är inte ovanligt att se kängurur i området. Ändå kände Chloe att hon var tvungen att stanna för att titta närmare på det påkörda djuret. Och det var bra att hon gjorde det! Det visade sig att kängurun var en mamma. Hennes kropp var fortfarande varm så olyckan måste ha hänt nyligen. Intill henne låg en liten naken unge – fortfarande vid liv.

Chloe tvekade inte en sekund. Istället för att lämna den tragiska scenen vid vägen valde hon att försöka rädda ungen.

Hon lyfte försiktigt upp den i famnen.

Sedan värmde Chloe den nakna ungen innanför sin tröja.

Efter en stund gav hon den till sina barn i baksätet så att de kunde se efter den medan Chloe körde till veterinären.

På djursjukhuset fick ungen äntligen mjölk att dricka. Sedan åkte familjen till F.A.W.N.A som är en organisation som hjälper till att rehabilitera vilda djur. Där fick de en värmefilt och andra saker som de behöver för att ta hand om den.

Familjen ska nu ta hand om den lilla ungen, med hjälp från F.A.W.N.A. Det kommer bli mycket jobb, hon behöver konstant värme och mat fyra gånger om dagen tills hon är 18 månader gammal.

Barnen har döpt ungen till Angel.

När Angel är stor nog kommer F.A.W.N.A. hjälpa familjen att släppa ut henne i det vilda igen.

Familjen uppmanar nu alla att stanna och se efter om de har kört på en känguru. Man vet aldrig om det finns en liten unge där som inte kan överleva utan sin mamma.

Samma sak gäller förstås vilket djur man än kör på. Stanna alltid och se efter om djuret lever och behöver hjälp – och flytta avlidna djur från vägbanan.

Lycka till lilla Angel!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.