Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

De ville uppfylla hennes sista önskan. När hästen kommer in till sjukhuset kan ingen hålla tillbaka tårarna.

Det är svårt att faktiskt mäta kärleken mellan ett djur och en människa. Men jag har hört talas om hästar som slutar att äta på grund av sorgen de känner när deras ägare dör. Så visst finns det ofta ett väldigt starkt band mellan djur och människa. Ibland, vid vissa tillfällen, kan man förstå hur stark relationen måste vara och se kärleken. Som i vänskapen mellan hästen Jake och hans vän Lisa Beech.

Hästen Jake och Lisa träffades för första gången för 16 år sedan. Jakes ägare hade blivit för sjuk för att ta hand om honom så han skulle säljas. Lisa, som inte direkt hade några planer på att köpa häst, föll som en kägla för den charmiga ponnyn.

Skärmavbild 2015-09-24 kl. 10.45.19

Hon köpte Jake och tillsammans har de fått många fina år tillsammans.
”Jake har varit fantastisk för henne” berättar Lisas dotter Amanda Sturgill för The Dodo.

Men för bara några veckor sedan fick familjen det svåra beskedet att den cancer som Lisa kämpat mot sedan barndomen hade spridit sig i hennes kropp. Hon hade inte lång tid kvar.

Allt gick väldigt snabbt. Lisa var tvungen att läggas in på ett sjukhus i Lexington.

Men hon ville inte somna in innan hon och Jake fått ta adjö.

Familjen gjorde upp en plan för hur de skulle kunna ta Jake till Lisa. Så med vänner och familj närvarande väntade Lisa, omedveten om vad som skulle ske, vid sjukhusets huvudentré i rullstol.

Skärmavbild 2015-09-24 kl. 10.59.28

”Vi hade sagt att vi hade arrangerat en stor överraskning. När vi gick över gatan med Jake såg vi hur hela hennes ansikte lyste upp. Hon var så lycklig att hon grät. Alla började gråta. Alla stod med tårarna sprutande.” säger Lisas dotter.

Hästen Jake förstod allvaret i situationen. Enligt familjen var det som om han kände på sig att hans vän sedan 16 år tillbaka skulle lämna honom.

Skärmavbild 2015-09-24 kl. 11.19.03

”Jake gick rakt fram mot henne så fort han hörde hennes röst. Öronen pekade framåt och han började marschera på. Vanligtvis är han en häst man brukar behöva dra fram eftersom han är så lat men nu var det som om han tänkte: ”Ingen kan stoppa mig från att träffa henne” berättar dottern.

Skärmavbild 2015-09-24 kl. 11.19.21

”Han visste exakt vad som var på gång. Han visste att det skulle bli sista gången han skulle få se henne.”

Jakes besök och närvaro betydde enormt mycket för Lisa.
”Jag har inte sett henne så lycklig på väldigt, väldigt länge. Det här visar att om man ger sitt hjärta till ett djur, så ger de sin kärlek tillbaka.”

Skärmavbild 2015-09-24 kl. 11.10.03

Sorgligt nog är det inte lång tid kvar innan Amanda måste ta farväl av sin mamma. Men Jake stannar kvar i familjen och kommer att föra Lisas kärlek vidare.

”Jake ska inte någonstans. Han kommer att stanna hos oss för alltid.”

Här kan du ser videon där Lisa överraskas med Jakes besök:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Only my Daughter and Lisa Beech’s Daughter could pull this off.

Posted by Greg Kays on den 20 september 2015

Källa: Facebook/Greg Kays

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...