Den här geniala uppfinningen räddar djur från en fruktansvärd död

För alla oss djurvänner är sorgen över djur som far illa alltid lika stor. Oavsett om det är en hund, häst eller hamster förtjänar alla liv, små som stora, att behandlas med kärlek och respekt. Det är något som marinbiologen Rich Mason tagit fasta på. Efter att ha hälsat på en vän och förstått hur många djur som fallit ner i dennes pool, och vissa drunknat, bestämde han sig för att ta saken i egna händer.

Inget liv är för obetydligt för att tas tillvara, tänkte Rich – och skapade en genial uppfinning som räddar liv.

Låt mig presentera Rich Masons smarta uppfinning: The LogFrog.

frog1
The FrogLog

Det var 2004 som idén föddes, efter att Richs hört hur en kompis till honom hittat 54 döda grodor i en bassäng.  

frog2
Facebook

Berörd av detta började Rich att bygga en prototyp som kunde hjälpa alla former av djur som ramlat ner i en pool. Resultatet blev en typ ut av stege för stackarna som inte kunde ta sig upp ur bassänger för egen maskin.

froglog4
The FrogLog

Hans första prototyper möttes av lovord från djurvänner över hela världen, och arbetet fortsatte. Till slut tyckte han sig ha hittat rätt – och började försäljningen.

froglog7
The FrogLog

Numera sitter hans uppfinning på massor av platser över hela världen, och räddar dagligen djur från en onödig och smärtsam död. Underbart!

froglog8
The FrogLog

Inget liv är förgäves och alla djur förtjänar att behandlas därefter, det är Richs filosofi, och den tror jag vi alla kan skriva under på.

froglog9
The FrogLog

Nu sprider vi detta hjärtevärmande initiativ och visar att vi alltid står på djurens sida.