Deprimerande mannen skulle avsluta sitt liv – men stoppades i sista stund

Har du någon gång varit med om något som fått dig att känna att de måste varit meningen, att det omöjligt kan ha varit en slump? Så kände Josh Marino som var så djupt deprimerad att han inte orkade leva längre.

Det var just när han bestämt sig för att avsluta sitt liv och skrivit sitt avskedsbrev som det mest oväntade hände.

En främling dök upp och stoppade honom. 

När Josh Marino återvände från tjänstgöringen i Bagdad drabbades han av posttraumatisk stress. Efter att allt han sett där borta avslutades med att en bomb detonerade nära honom kändes de plötsligt som att världen rasade under haans fötter. Han kunde inte fokusera på något och hade svårt att minnas saker, och ingenting kändes roligt längre.

– Jag ville inte ta itu med det mer, så jag tog fram en av mina knivar, skrev ett brev på datorn och lät det vara framme på skärmen. Jag gick ner och satte mig på trappen och rökte en cigg som jag tänkte skulle vara den sista. Då hör jag ett jamande. En svartvit katt kom och strök sig mot mitt ben, som att den kände hur jag mådde, berättar Josh i TV-programmet Mutual Rescue.

Vissa kanske inte hade tänkt över det hela så mycket, men för Josh som mått dåligt under en lång tid betydde det mycket att katten dök upp och tittade på honom som att han ville hindra honom från att göra något dumt. Josh kände för katten, som började att komma tillbaka dagligen. Josh började att ge den tonfisk, och katten hoppade ofta upp i hans knä för att mysa. 

– Han gav mig något att se fram emot varje dag. Han såg inte mina brister eller att det var något fel på mig. Det kändes tryggt, berättar Josh. 

Allt eftersom tiden gick började Josh att må bättre. Men när han kom hem från jobbet en dag och katten inte dök upp högg det i hans bröst. Katten var borta, och Josh kände sig lite tom igen. 

Vid samma tidpunkt hade Josh börjat dejta en tjej vid namn becky, från hans gymnasium. Några månader senare när han och Becky var ute och gick fick de se en låda med katter som skulle adopteras bort. 

– Jag förvånades när en liten svartvit tass sticker ut från boxen och rör mig. Det är då jag ser att det är den lilla katten som besökt mig så många gånger. Vi skrev på adoptionspappren och döpte honom till scout, berättar Josh. 

När han och Becky flyttade ihop i hemstaden Pittsburg följde Scout med, och blev en del av parets liv. Men tiden gick och Scout visade sig ha leukemi, vilket gjorde att han dog i armarna på Josh. Han hann åtminstone rädda en mans liv innan hans eget försvann, nästan som om det var menat. 

– Det var han som räddade mitt liv. Han fick in mig på rätt spår. Han fick mig att inse att jag inte bara var skadat gods. Han var min kämparkompis, säger Josh i en hyllningsfilm till Scout. 

Djur är fantastiska som ibland känner av oss människor bättre än vi själva gör. Den här katten är anledningen till att en man inte tog sitt liv, dela gärna om du också tycker att djur är helt underbara vareleser.