Dessa hjältar kämpade i timmar för att rädda 4 späckhuggare från att drunkna.

Fyra späckhuggare fastnade mellan isblocken vid Ochotska havet vid Rysslands östkust för ett par veckor sedan. Det var några fiskare som hörde dem skrika och upptäckte att de satt fast, cirka 400 meter från strandkanten. En av späckhuggarna var bara en liten unge. Männen ringde genast efter hjälp och en lång räddningsaktion påbörjades. Med hjälp av stora krokar och rep kunde de frigöra de tre minsta späckhuggarna. En av dem hade fastnat under ett isblock och var nära att drunkna. Räddningsarbetarna hoppade i vattnet för att vända upp den mot ytan så att den kunde andas.

Den fjärde och största valen var närmare 7 meter lång och tog längst tid att få loss. Männen omringade den i vattnet och hjälptes åt att skjuta bort isblocken så att de inte skulle skada den. Efter 8 timmar var den sista valen äntligen fri.

En av fiskarna som var på plats berättar att det inte är ovanligt att späckhuggarna passerar den här platsen. Men i år har vindarna varit ovanligt starka och drivit in stora isblock till stranden, vilket gjorde att valarna fastnade.

Tur att det fanns hjältar som var beredda att ta loss dem!

Här nedan kan du se räddningsaktionen på film.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.