Det lilla fölet blev övergivet och lämnat att dö. Då händer detta och livet tar en ny vändning för hästen Rosco.

Det lilla fölet Rosco hade ingen lätt start på livet. Ledaren i Roscos flock i Arizona, USA, stötte aggressivt bort hästen från gruppen utan att mamman kunde göra någonting – och Rosco blev lämnad ensam och övergiven. Men som tur var upptäcktes händelsen av den ideella organisationen Salt River Wild Horse Management Group. Tack vare deras underbara insats fick Rosco snart en ny chans i en helt annan familj.

Det händer väldigt sällan att en ledare i flocken tvingar mamman att lämna sina föl bakom sig. Men av någon anledning sågs Rosco som ett hot av hingsten som ledde flocken, eller att hingsten bara visste att fölet inte var hans, och därför såg han till att få Rosco ur bilden.

Flocken lämnade hästen Rosco bakom sig – organisationen Salt River Wild Horse Management Group blev minst sagt förvånade när de bevittnade den tragiska händelsen.

De väntade och väntade, men ingen av hästarna kom tillbaka för att hämta Rosco.

Bildkälla: Salt River Wild Horse Management Group (Facebook)

rosco4

Organisationen bestämde sig för att ta med sig Rosco – det fanns ju ingenting annat att göra. Han var inte allvarligt skadad men behövde vård, så de tog honom till en veterinär. Där började de ge honom mat och så klart massvis av kärlek.

Bildkälla: Salt River Wild Horse Management Group (Facebook)

rosco2

Tack vare all omtanke började Rosco, som nu äntligen var i säkerhet hos människorna, få tillbaka sin styrka.

”En ung prinsessa, en enorm teddybjörn och en Salt River-vildhäst som fick en andra chans i livet. En kommande Disney-berättelse?”, skriver de på sin Facebook.

Bildkälla: Salt River Wild Horse Management Group (Facebook)

rosco1

Men Rosco behövde ju andra hästar att leva med, inte bara människor. Organisationen började därför att leta efter en ny familj – och snart hittade de ett ammande sto vid namn April som kunde ta Rosco under sina vingar.

Rosco såg däremot inte April som varken en matkälla eller som sin mamma till att börja med. Men organisationen kämpar dagligen för att få honom att bli en naturlig del av sin nya familj.

Bildkälla: Salt River Wild Horse Management Group (Facebook)

rosco6

Den tragiska historien fick som tur var ett lyckligt slut – och tack vare Salt River Wild Horse Management Group har Rosco fått en ny chans i livet, där han är både älskad och omtyckt.

”Han är så gullig och söt att vi måste hejda oss själva från att klappa honom varje dag. Vid den här tidpunkten tror han inte längre att han är en häst, han tror att han är en stor hund”, säger organisationens grundare Simone Netherlands till The Dodo.

Bildkälla: Salt River Wild Horse Management Group (Facebook)

rosco3

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna