Djurägare varnas: Nya farliga hundattacker – hittat bullar fyllda med rakblad

Bullar fyllda med rakblad och andra vassa föremål.

Flera nya hundattacker har inträffat i Malmö, nu varnas djurägare.

Att någon skulle ge sig på oskyldiga djur är för de allra flesta helt otänkbart. Men i Malmö tvingas dessvärre många djurägare leva i skräck och oro.

Under det gångna året har polisen fått in flertalet larm om olika typer av riktade attacker mot framförallt hundar.

Det rör sig vanligtvis om matbitar som preparerats med farliga föremål så som spik, glasbitar eller häftklamrar. De har i sin tur sedan lämnats på platser där hundägare ofta rastar sina fyrfotade familjemedlemmar.

Allt med syftet att hundarna ska få i sig de farliga föremålen och skada sig, misstänker polisen.

hund
Foto: Shutterstock

Hittade bullar med rakblad

Nu slår privatpersoner återigen larm om hundattacker i Malmö.

Enligt Skånska Dagbladet gjorde en kvinna under fredagskvällen en skrämmande upptäckt på gatan. Detta i form av 11 bullar som fyllts med rakblad och andra metallföremål.

Bara någon dag dessförinnan, gjordes ett annat otäckt fynd gjorts i samma område. Detta då en kvinna hittade en brödbit som preparerats med någon form av vasst föremål.

Och på måndagsmorgonen var det dags igen, då en djurägare hittade flera bullar med vassa metallföremål intill en hundrastgård i staden.

Foto: TT

Polisen vädjar till allmänheten

Polisen har sedan tidigare arbetat hårt för att ta fast de skyldiga, men utan framgång.

Man har därför öppet vädjat om allmänhetens hjälp, i form av vittnesuppgifter och andra iakttagelser på saker som kan verka misstänkt.

Så sent som i maj gick också Nils Norling, presstalesperson på polisen, ut och varnade alla hundägare.

– Vi behöver uppmana alla hundägare att fortsatt vara väldigt uppmärksam på vad era hundar gör. Hittar man någonting som de luktar väldigt mycket på eller till och med tar i munnen så måste man vara uppmärksam, sa Nils Norling då till Sveriges Radio.

Så otäckt, jag hoppas verkligen att detta får ett slut så snart som möjligt.

Hjälp gärna till att dela den här informationen vidare, så att polisen kan hitta de skyldiga. Men också så att inga hundar ska drabbas av dessa hemska attacker!

Till alla hundägare i Malmö! ⚠️ Var extra försiktiga nu med var hunden rastas. Speciellt i offentliga parker och i…

Posted by PT Rick on Wednesday, December 30, 2020
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);