Djurvännerna ser något röra sig i sjön – tar sig en närmare titt och inser allvaret

Under stora stormar är det oftast inte vi människor som drabbas hårdast, utan alla våra fyrbenta djurvänner. 

En av de situationerna skulle bli verklighet efter en stor storm dragit in över de brittiska öarna – och flera djur hamnade i fara.

Men som tur är finns det hjältar som gör allt för våra fyrbenta vänner. Som när dessa fick syn på den lilla åsnan Mike. 

När en kraftig storm drog in över Skottland och Irland  drabbades naturen hårt av den stora mängden regn som föll från himlen. Som tur var råkade ingen människa illa ut från stormen, men en hel del djur hade inte samma tur och hann inte ta skydd.

Bildkälla: Facebook/Anima Heaven Animal Rescue

En av de djuren var åsnan Mike. När stormen kom lyckades han inte ta sig tillbaka till gården han levde på och blev stående över hela natten på en liten platå mitt i vad som blivit en stor sjö.

Nästa morgon var ägarna ute och letade – och de fick syn på Mike stå med vatten nästintill upp till nacken. De ringde direkt till djurorganisationen ”Animal Heaven Animal Rescue”, som snabbt svarade.

Bildkälla: Facebook/Animal Heaven Animal Rescue

Djurorganisationen, med kvinnan Suzanne Gibbon i spetsen, tog sig direkt till platsen som åkte ut i en båt mot åsnan Mike. Med hjälp av rep lyckades de få ut åsnan på djupt vatten och med en livboj kunde de säkert ta med honom tillbaka till säkert land.

Och när de äntligen var tillbaka i säkerhet skulle åsnan Mike göra det mest härliga ett djur kan göra.

Bildkälla: Facebook/Animal Heaven Animal Rescue

Med ett stort stort leende verkade åsnan tacka för hjälpen han fått för att rädda hans liv. Åsnan fick ett stort mål mat och filtar för att torka sig och bli varm igen – och historien slutade gott.

Mike återhämtade sig efter den kalla och otäcka natten – och åsnan är inte bara känd för sitt mod att överleva. Hans leende har smittat av sig över hela världen och jag förstår att han är populär.

Bildkälla: Facebook/Animal Heaven Animal Rescue

Ett leende är alltid ett av de finaste sätten att tacka för hjälpen – någonting den modiga åsnan Mike definitivt kan konsten att göra.

I spelaren nedan kan du se mer av när åsnan Mike blev räddad efter den otäcka stormen, och hans fantastiska reaktion efteråt.

Vilken härlig åsna Mike verkar vara. Tveka inte på att dela vidare artikeln till dina vänner så de också får läsa om den här härliga åsnan – och hylla de modiga djurvänner som kom till hans räddning!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.