Efter 11 års väntan: Här får hunden Olive äntligen åka till sin nya familj.

Hunden Olive var bara en liten valp när hon kom till Yonkers Animal Shelter, ett hem för övergivna hundar. Tanken var att hon sedan skulle bli adopterad till en ny familj relativt fort. Men så blev inte fallet.

I stället blev Olive kvar på djurhemmet i hela 11 år och även om hon fick massor av kärlek från personalen som jobbade på djurhemmet kände de att hon verkligen förtjänade att få komma till en riktig familj.

Bildkälla: Olive Yonkers (Facebook)

Så plötsligt en dag hände något. En kvinna som hade adopterat ifrån Yonkers Animal Shelter tidigare hade fått höra Olives historia och hade bestämt sig för att hon skulle adoptera henne. Hon skapade till och med en Facebook-sida åt Olive innan hon ens inlett adoptionsprocessen – så bestämd var hon.

Bild: Yonkers Animal Shelter (Facebook)

Och under hela tiden när adoptionsprocessen pågick uppdaterade hon besökarna om hur det gick. Så till sist, efter 11 år på djurhemmet, kom dagen när det var dags för Olive att flytta till sin nya familj.

Bildkälla: Olive Yonkers (Facebook)

Många av de anställda grät när deras vän sedan en lång tid åkte därifrån. Och även om de grät av ledsamhet över att hon lämnade grät de även av glädje för att hon äntligen skulle få komma till en kärleksfull familj.

– Olive knöt an till sin nya matte i samma ögonblick som de träffades, berättar en anställd för The Dodo.

Bildkälla: Olive Yonkers (Facebook)

Djurhemmet postade även en farväl-hälsning till Olive på sin Facebook-sida:

”Som ni säkert förstår är det en bitterljuv dag här på djurhemmet. Å ena sidan är vi otroligt glada för hennes skull, men samtidigt är vi så pass själviska att vi saknar det där söta ansiktet som varit en del av våra liv så pass länge. Många tårar har fällts här idag men för en gång skull är det tårar av glädje.”

Bildkälla: Olive Yonkers (Facebook)

Och Olive trivs verkligen i sitt nya hem. Hon leker på bakgården, får massor av godis och har även lär känna den andra hunden som bor i familjen. Det verkar som att hon äntligen kommit till en plats hon kan kalla hem.

Bildkälla: Olive Yonkers (Facebook)

Jag är så glad för Olives skull. Äntligen fick hon komma hem, på riktigt.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna