Foto: Facebook/TT

Energiknippet Saxel är polisens nya stjärnskott – nu vill hunden ut och jobba: ”Rädda liv och gripa tjuvar”

Polishundar är helt klart värda att hylla för allt fantastiskt arbete som de utför.

Nu har polisen i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors den stora glädjen att få välkomna en sprillans ny fyrfotad kollega till gänget.

Nämligen energiknippet Saxel.

Hundar utför varje dag otroligt viktiga uppgifter inom polisen och hjälper dem att ta fast bovar och hitta försvunna personer.

De är en viktig del av arbetet och underlättar helt klart för några av samhällets viktigaste aktörer.

”Då rullar köttbullarna fram!”

Nu är därför glädjen stor för polisen i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors- när nya kollegan Saxel välkomnas till gruppen.

”Under veckan har Försvarsmaktens Saxel och hans hundförare Tobbe genomfört alla moment för att få arbeta i skarp tjänst, med godkända resultat!,” skriver de på sin Facebooksida och fortsätter:

”Saxel, som till vardags kallas för Axel, är en schäferhane som nyligen fyllt två år och är stationerad i Gävle. Axels starka sida är hans enorma arbetslust då Axel mer än gärna vill ha saker att göra, hela tiden! Det kan göra oss hundförare både gråhåriga och överlyckliga, helst flera gånger per dag. Utöver det så älskar han äventyr. Husse får gärna följa med, men det bästa finns är att få spatsera på egen hand. När Axel gjort någonting extra bra, bjuder husse upp till fest. Då rullar köttbullarna fram!”

Polisens nya tillskott

Nu är vovven helt klart redo att få fånga in sina första bovar och arbeta med nya uppgifter.

Tillsammans med sin hundförare ser han fram emot att få komma ut och arbeta.

”Men, från att träna hela dagarna för ett enda mål blir det nu en ny vardag för Axel och hans hundförare. Nu är det dags att komma ut för att rädda liv och gripa tjuvar. Ett stort lycka till och välkomna ut!,” avslutar de.

Hyllas i kommentarsfältet

I kommentarerna hyllas vovven stort.

”Låter underbart med bra hundar för de behövs”

”Stort grattis Saxel och Tobbe! Äntligen får ni ut och jobba i tjänst tillsammans och hålla omgivningarna säkra! Grymt bra jobbat!”

”Underbart”

”Toppen, välkommen Axel med hundförare”

Stort lycka till önskar vi Saxel och hans hundförare!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev