Fiskaren ser något som simmar mot båten – tittar närmare och förbluffas över upptäckten

Det finns många anledningar till varför jag tycker katter är fascinerande djur. Men det allra finaste är nog ändå deras förmåga att älska oss människor på sitt alldeles egna sätt. 

För den här mannen skulle en fisketur bli väldigt speciell då han plötsligt fick syn på en liten katt sittandes helt ensam i vildmarken.

Men efter han hade gett den lite mat och åkt ut på sjön skulle han få syn på någonting i vattnet som fick honom att häpna.

För Jason och hans kompis skulle fisketuren bli som vilken annan fin kväll som helst. Tillsammans åkte de ut till en liten sjö och med sig hade de sina fiskespön och lite matsäck.

Men innan de hann hoppa in i båten fick de syn på någonting som fick de att stanna till. En liten kattunge, helt ensam och mager, satt och tittade på dem.

Bildkälla: Youtube/Love Meow

Jason såg hur mager den lilla katten var och rev av en bit kyckling från sin macka och gav den.

Efteråt hoppade de i båten och gav sig ut på sjön för en lugn stund med sina fiskespön. Men det skulle inte dröja länge innan de fick syn på någonting konstigt.

Bildkälla: Youtube/Love Meow

Någonting rörde sig på ytan lite längre bort – och det var på väg mot dem.

Jason tittade närmare och det han upptäckte fick honom att häpna.

Bildkälla: Youtube/Love Meow

Simmandes mot deras båt var den lilla katten som de alldeles nyss gett mat.

Den lilla kattungen hoppade upp i båten på egen hand och sakta men säkert blev den mer och mer van vid Jason och hans vän. Efter en stund skulle den också visa exakt hur kärleksfulla katter kan vara.

– Han såg en ”bäver” som simmade mot honom. Men sen insåg han att det var hon, berättar Jasons mamma Celeste för Love Meow.

Bildkälla: Youtube/Love Meow

Katten hoppade upp i Jasons knä och vidare upp på hans axel. Där valde den att sätta sig, stryka sig mot hans kind och visa sin uppskattning.

När de väl var tillbaka på land fick de syn på att den lilla katten hade en kompis. De bestämde sig för att ringa sin moster som hjälpte till att rädda de små katterna från vildmarken.

Bildkälla: Youtube/Love Meow

Jasons mamma Celeste blev så kär i katterna att hon valde att adoptera dem. I dag har Whiskey och Dory, vilka blev deras namn, ett nytt hem där de får all den mat och kärlek de förtjänar.

– Det här är inte bara en historia om en modig liten katt som ville ha lite kärlek, utan också hur hon förde oss samman att hjälpa en dyrbar liten själ, säger Celeste till Love Meow.

Vilken fantastisk liten kattunge som visste vad han behövde göra – och jag är så glad över att Jason och hans kompis såg till att rädda de små sötnosarna. Dela gärna artikeln med dina vänner så de också får läsa den här fina historien.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.