Forskarna: Djur är bra för din hälsa. Här är 7 anledningar till att skaffa husdjur.

Djur är underbara! Det visste jag redan. Men de är faktiskt bra på många fler sätt än jag trodde, de håller mig friskare också!

1. Bättre fysik.

822328-walking-the-dog

Här finns det mycket forskning som visar att din fysiska aktivitet ökar om du har husdjur. Framför allt gäller fördelarna för hundägare. Familjer som har hund rör sig mer än de som inte har hund, enligt en studie från 2010. I genomsnitt går 60 procent av alla hundägare runt 160 minuter per vecka, enligt forsking baserad på samlade studier från 1990-2010.

2. Minskad risk för hjärt och kärlsjukdomar.

1137950-woman-with-her-dog

För den som befinner sig i riskzonen för hjärt- kärlsjukdom kan ett husdjur (speciellt hundägare) minska risken för hjärt- kärlsjukdom, visar en undersökning från American Heart Association. Det kan vara så att friskare människor också är mer benägna att bli djurägare, eller att människor med hundar tenderar att röra sig mer överlag.

3. Bättre sömn.

1042798-tricolor-beagle-puppy-sleeping

Är du en sån som låter ditt husdjur sova i sängen? Det kan ha sina fördelar. Att sova med sitt husdjur kan minska stress och göra dig mer avslappnad, vilket leder till bättre sömn. Men på senare tid har studier visat att sömnen kan försämras med husdjur i sängen. Hur som helst, mysigt är det i alla fall…

4. Motverkar ensamhet.

3927848-holding-a-new-pet-a-little-kitten

Om du har ett husdjur hemma har du alltid en kompis att prata med, och krama när du känner dig ensam. Studier har visat att ett husdjur kan hjälpa till att minska känslorna av ensamhet, speciellt bland ensamstående kvinnor.

5. Minskar risken för depression.

24061-little-kitten

Husdjur kan verkligen ge stöd till sin matte/husse. Enligt en studie i Journal of Personality and Social Psychology mår djurägare bättre både fysiskt och psykiskt än de som inte äger husdjur. Självförtroende ökar och husdjur kan stärka känslorna av tillhörighet och en meningsfull tillvaro. (Källa)

6. Kolesterolsänkande.

787141-woman-and-a-dog-walking

Dagliga promenader är ett bra sätt att hålla ditt kolesterol nere. Studier i Australien har visat att människor som äger husdjur hade såväl lägre kolesterol- som triglyceridnivåer.

7. Förebygga allergi.

957454-a-child-s-love

Barn som före sex månaders ålder exponerats för pälsdjur löper mindre risk att utveckla allergiska sjukdomar, hösnuva och eksem, enligt en studie publicerad i tidskriften Clinical & Experimental Allergy.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: