Forskarna: Här är effektiva vitaminen som ger oss bättre självförtroende.

Många är ständigt på jakt efter vitamintabletter eller andra saker som kan få oss att leva längre och bli gladare och friskare. Men faktum är att det faktiskt finns något som kan göra allt detta, nämligen våra husdjur.

Att ha ett husdjur har många positiva effekter på hälsan. Flera studier, bland annat en studie gjord av National Institute of Health, visar att husdjur lindrar stress och ger ett bättre socialt stöd än vad både familj och vänner kan ge.

Nya undersökningar visar att att husdjur bland annat kan lindra smärta, förbättra immunsystemet, sänka kortisolnivåerna, lindra aggression och förbättra inlärningsförmågan. Forskarna tror det beror på att ämnet Oxytocin utsöndras i hjärnan när vi umgås med djuren. Det är samma hormon som utsöndras efter sex och under amning.

I en artikel i Huffington Post listar läkaren och författaren Mark Hyman de positiva effekterna som husdjuren kan ha på vår hälsa:
* Ökar livslängden för personer som har haft en hjärtattack.
* Lägre kolesterolvärde.
* Lägre blodtryck.
* Lindrar oregelbunden hjärtrytm.
* Förbättrar blodkärlens funktion.
* De som har husdjur är oftast mer fysiskt aktiva och tränar oftare.
* Personer med husdjur går mer sällan till läkaren för lindrigare hälsoproblem.
* En del hundar kan förutse epilepsianfall.
* Husdjuren minskar risken för depression.
* Djuren ökar ägarnas självförtroende.
* Äldre personer som har husdjur blir ofta mer alerta av att ta hand om djuret

Jag blev så glad när jag läste det här. Jag själv blir alltid lika glad när jag kommer hem och får gosa med min katt. Det är ju nästan omöjligt att vara på dåligt humör då, så jag är inte förvånad över att det är bra för hälsan också.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna