Främlingen hittar en hundbur gömd i soppåsen och räddar vanvårdad valp

Visst finns det flera skäl till att man kan tvingas lämna bort sitt djur – en flytt, dålig ekonomi eller sjukdom är saker som kan tvinga fram förändringar i livet. 

Men vad som övergår mitt förstånd att vissa människor bara överger sina husdjur, utan att ens försöka se till att de får ett nytt, kärleksfullt hem.

Och det finns absolut ingen ursäkt för att dumpa sitt djur mitt ute i ingenstans, i en soppåse. Den här kvinnan fick en chock när hon hittade en hundbur i en soppåse, som lämnats utanför ett djurhem. 

Vad som var ännu mer skrämmande var att det låg en liten hundvalp i påsen. 

Valpen, en Yorkshire-mix, satt inlåst i en bur, som i sin tur placerats i en sopsäck. Säcken förvandlades snabbt till en stekhet dödsfälla. Ägaren hade nämligen lämnat hunden i brinnande solsken och – det var 32 grader varmt ute när kvinnan såg paketet. Den lilla hunden var i ett fruktansvärt skick, pälsen var tovig och full av loppor.

Polisen letar nu efter kvinnan som begått detta vidriga brott, hon fångades nämligen av en övervakningskamera.

Valpen, som numera kallas Gladys, har tack och lov återhämtat sig efter denna skräckupplevse, men kvinnan som lämnade henne att dö går fortfarande fri. 

Samtidigt som jag tycker det är skönt att se hur Gladys mår bättre, så hoppas jag att polisen får tag i denna hjärtlösa kvinna som utsatte valpen för detta!

Dela gärna om du håller med.