Gatuhunden skakar av skräck efter jordbävningen – det polisen gör får åskådarnas hjärtan att smälta

Men än 300 människor har avlidit efter jordbävningen i Mexiko förra veckan. Tusentals har fått sina hem förstörda, och ett stort arbete pågår just nu för att hjälpa de skadade och bygga upp samhället igen.

Men det är inte bara människor som drabbats.

Två dagar efter jordbävningen hittade några poliser en fyrbent vän som var i behov av hjälp. De var egentligen där för att hjälpa människorna på plats, men när de såg hunden som låg där vettskrämd på gatan visste de att de var tvungna att agera, skriver The Dodo.

Facebook

Hunden, som var en ung tik och förmodligen gatuhund, verkade vara lindrigt skadad fysiskt. Men hon var så uppskrämd efter jordbävningen att hon inte kunde gå. Hon låg bara hopkurad på gatan och skakade av rädsla.

Läs mer: Hunden Frida har räddat 12 liv efter jordbävningen i Mexiko

Polisen Gil och hans kollegor bestämde sig för att agera. De lyfte försiktigt upp henne och bar henne till sin motorcykel. Sedan körde de henne till närmaste veterinärklinik.

Facebook

På kliniken kunde man konstatera att valpen inte var så allvarligt skadad, det räckte med lite omplåstring. Nu behövde hon bara värme och trygghet för att bli glad igen. Som tur var hade hon hamnat i goda händer.

Personalen på kliniken förstod snart vilken underbar och snäll hund hon var. Den lilla valpen, som fortfarande inte fått något namn, älskade godis och att bli kliad på magen.

Facebook

Det är nu det riktigt fina i den här historien händer. En av Gils kollegor blev så berörd av hundens öde att han bestämde sig för att adoptera henne.

Inte nog med att poliserna räddade hunden efter den hemska jordbävningen, de gav henne dessutom ett kärleksfullt hem så hon slipper leva på gatan.

Det här värmde mitt hjärta oerhört. Även i de värsta katastrofer kan vi göra skillnad, även om det här i det stora hela kan ses som en liten grej.

Jag tror att det sätt vi behandlar djur på säger mycket om oss. Och dessa polisers handlingar visar att de har hjärta av guld.

Här nedan kan du se räddningen på film.