Geten skulle bli tigermat. Men i stället blev djuren bästisar och är i dag oskiljbara.

Den sibiriska tigern Amur äter flera getter, får och kaniner i veckan. Geten Timur skulle bli en av hans måltider. Men så blev inte fallet. I stället blev de två djuren bästisar och är i dag oskiljbara, skriver Metro.

Det var i november förra året som geten Timur skulle bli tigermat. Men i stället hände något annat. Tigern Amur vägrade att äta upp geten. Personalen blev mycket förvånad när de såg att geten fortfarande var vid liv, fyra dagar efter att ha släppts in i buren för att bli tigermat.

– Han var hungrig, me åt honom inte. På fyra dagar. Det är helt otroligt, säger Dmitrij Mezetsev, chef i parken där djuren bor, enligt BBC.

I dag är tigern och geten bästa vänner och lever sida vid sida i en safaripark i ryska Fjärran östern. Djuren gör allt ihop. De leker, äter och till och med sover ihop. Timur har ett eget vindskydd där han kan sova, men han väljer i stället att ligga nära tigern. Och om Timur går därifrån ryter Amur till och så kommer geten tillbaka.

Bild

Skärmavbild 2016-01-03 kl. 11.11.05

Dmitrij Mezetsev säger att det hela handlar om vänskap.
– Tigern skulle kunna äta Timur på några sekunder. Han har haft en miljon chanser. Men geten har visat karaktär och mod, och tigern respekterar det, säger Dmitrij Mezetsev, enligt BBC.

Sedan Timur och Amur blev vänner äter inte längre tigern getter till middag. Hans meny har ändrats av respekt för Timur.

Den ovanliga vänskapen har även förvandlats till en populär dokusåpa. Durparken har satt upp kameror så att folk på nätet kan följa getens och tigerns ovanliga vänskap.

Här kan du kolla på en video om tigern och geten:

Den sibiriska tigern Amur och geten Timur är bästa vänner.

Posted by Metro Sverige on Saturday, January 2, 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna