Glädjebeskedet: Stor butikskedja slutar sälja fyrverkerier – för hundarnas skull

Det går knappt en jul eller nyår utan rapporter om vettskrämda hundar och djur som far illa. För att motverka detta har det på senare år blivit allt vanligare att butiker säger stopp till försäljning av fyrverkerier. En trend som glädjande nog verkar fortsätta.

Nu meddelar nämligen byggvaruhusjätten Bauhaus att de helt slutar sälja fyrverkerier – för hundarnas skull.

Bauhaus brukar i mellandagarna sälja fyrverkerier för omkring 10-15 miljoner kronor, enligt marknadschefen Johan Saxne. Men trots ett stort inkomstbortfall har man nu alltså valt att sluta sälja fyrverkerier. För djurens skull, miljön och på grund av olycksrisken. Nu hoppas de att fler hakar på beslutet.

– Vi har nog känt lite i magen att vi skulle ha tagit det här beslutet tidigare, men nu kände vi att: nä, det här går emot allt vad vi tror på, så nu får det fasen vara slut, säger marknadschefen Johan Saxne till Expressen.

Det får den Svenska kennelklubben att jubla – och hoppas att fler följer det goda initiativet för våra fyrbenta vänners bästa.

– Det är väldigt många hundar som mår väldigt dåligt under den här säsongen, säger Hans Rosenberg, presstalesperson hos Svenska Kennelklubben, till Expressen.

Äntligen har återförsäljarna av fyrverkerier börjat förstå att det varken är bra för hundarna, människorna eller miljön. Nu får vi hoppas att fler följer deras exempel.

Dela gärna för att visa alla du känner att det här är ett beslut som förtjänar två tummar upp!