Grannarna ser hjälplöst knyte hänga ut från balkongen – inser allvaret och rusar efter ett lakan

Att hunden är människans bästa vän håller de flesta med om. Mer lojala följeslagare är svårt att föreställa sig.

Men ibland får människan möjlighet att återgälda tjänsten och hjälpa våra fyrbenta vänner när de behöver det som allra mest.

När jag ser hur de människorna instinktivt agerar tillsammans för att rädda den här stackars hunden blir jag alldeles varm i hjärtat.

Terlisa Perry var en av de som först upptäckte hundens livsfarliga situation. Hängande med överkroppen ut mellan balkongstängerna två våningar upp – det var tydligt att den inte skulle kunna klara av att ta sig därifrån på egen hand.

Flera av de boende i området skyndade sig till platsen när de förstod vad som hänt. De ringde genast räddningstjänsten, men allteftersom att tiden passerade blev det tydligt att de skulle bli tvungna att agera själva. 

– Bakbenen var det enda som höll hunden uppe och man kunde se att han försökte hålla emot med tassarna. Hunden hängde där så länge och varje gång han rörde sig drog alla skräckslaget efter andan, berättade Perry.

Det var då en av grannarna fick en snabbtänkt idé och hämtade ett lakan. Hela gruppen hjälpte sedan till att sträcka ut och hålla lakanet utspänt under hunden.  

Och det dröjde inte länge förrän hunden föll framåt. 

Nerve wrecking moment of dog dangling  and then falling from a 2nd floor balcony at Trio Encore Apts. Rescued by my grandson Romeo, one of my neighbors Vena and her friend.

Publicerat av Terlisa Perry den 6 augusti 2017

När hunden landade tryggt i lakanet hurrade hela gruppen glatt. Förutom att den var rejält uppskrämd så verkade den må bra. Men grannarna valde att ta med djuret till en veterinär för att vara på den säkra sidan.

Trots att man gjort ett flertal försök gick det inte att få tag på hundens ägare. Myndigheterna lovade att följa upp ärendet nästa dag.

Polisofficer Jay Hollman, som var med och räddade hunden, var oerhört lättad över hur det hela slutat.

– Det var den bästa känsla jag någonsin känt, berättade Hollman för ABC Action News.

– Han slog inte i marken, han dog inte. Människorna som bor här i området hurrade som att det var Super Bowl. De gick alla tillsammans för den här lilla hundens skull och det visar att vi har kärlek för varandra och bryr oss fortfarande.

Det här klippet fick iallafall mig att bli riktigt rörd och jag är så lättad att det ändå fick ett lyckligt slut. Dela om du känner likadant! <3