Hästen som sköts 100 gånger med paintballgevär ska äntligen få ett nytt hem.

Ibland förstår jag verkligen inte hur människor tänker. Hur kan någon vilja skada ett försvarslöst djur? Historien om Lily gjorde mig både arg och ledsen, men som tur är har den ett lyckligt slut.

Det var i mitten på mars i år som hästen Lily hittades svårt skadad i Pennsylvania, USA. Hon hade blivit skjuten med ett paintballgevär över 100 gånger och lämnad till sitt öde. Dessutom var hon blind på ena ögat.

Hon hittades vid New Holland Sales Stables där hon blivit dumpad efter en auktion. Hon var undernärd och den vita pälsen var full med fläckar från paintball-kulor i olika färger. Lilys huvud hängde ner i marken och det märktes att hon var väldigt deprimerad.

– När man ser henne så förstår man att hon är väldigt gammal och svag. Hon kan varken försvara sig eller springa iväg. Det är svårt att föreställa sig hur personen som gjorde detta tänkte, sa Lilys veterinär till Todays News efter att hon räddats.

hast2

Lily flyttades till The Lancaster County SPCA fr att få vård. Hon fick näringsrik mat och massor av kärlek, och hennes skadade öga opererades bort.

Mannen som dumpat Lily kunde senare gripas och blev i fredags dömd för djurplågeri, för att ha handlat med djur utan licens och för att ha importerat djur utan den hälsokontroll som krävs. Han kommer även få betala för alla Lilys veterinärkostnader.

hast1

Tusentals människor över hela världen har uttryckt sin avsky mot hur Lily har blivit behandlad. Efter att nyheten spridits i media har också flera djurvänner hört av sig och velat ta hand om henne.

Nu, två månader efter att Lily räddades, ska hon äntligen få ett nytt hem! Jon Stewart, före detta programledaren för ”Daily Show”, och hans fru Tracey ska bli nya ägare till Lily.

Jag är glad att det äntligen löser sig för henne och att hon får en trygg framtid. Lycka till fina Lily!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.