Han är på stranden för att ta farväl av sin döda mormor. Då hör han ett skrik från vattnet och gör något som hyllas av tusentals.

Då och då håller världen andan. I det andetaget skapas ett utrymme där en hjälte kan kliva fram. En vanlig person som sätts under ovanliga omständigheter och väljer att handla. Det är det som kallas mod. Modet att handla när andra tittar på och viljan att sätta sin egen säkerhet i andra rummet för att hjälpa andra, det är en hjälte för mig. I det här fallet handlar det om en hjälte som heter Soemawinata och en Maltese- Shih Tzu som heter Bibi. Dela gärna den här historien vidare för att hylla den här hjälten!

Det var en ovanligt blåsig dag i Melbourne, Australien, som Sue Durmmond var ute och gick med sin lila Maltese- Shih Tzu Bibi.

De tog sin vanliga promenad längs med piren när olyckan var framme. En kraftig vindpust drog tag i den lilla hunden och före ut henne 50 meter till havs. Det hela gick så fort att att Sue inte hade en chans.

Trots att havet var rätt rufft för en liten hund gjorde Bibi ett tappert försök att simma tillbaka till piren samtidigt som Sue och de flesta andra åskådare befarade det värsta…

Då plötsligt började en av åskådarna på piren ta av sig kläderna och göra sig redo för att gå ner i vattnet. Det var Raden Someawinata som sett Sues desperation och bestämde sig för att hjälpa till.

5

Han såg Bibi kämpa och med fara för sitt eget liv hoppade han i vattnet för att rädda hunden. En totalt främling som såg en chans att hjälpa någon annan och tog den.

4

Efter en stunds kamp i det kalla vattnet lyckades Raden tillslut få med sig hunden upp ur havet.

3

…och in i armarna på en otroligt tacksam och lättad matte.

1

När Sue sedan frågade vad Raden hade gjort på piren den dagen fick hon ett svar som hon inte var beredd på.

Den 20-åriga killen var där för att sprida sin döda mormors aska i enlighet med hennes sista önskningar… Jag kan inte annan ät tro att ödet hade något med det att göra och att en viss mormor fanns någonstans och var extra stolt över sin sonson den dagen.

Så, är Raden en hjälte? Min bok och i Sue och Bibis ögon är han definitivt det. Men om man frågar honom själv är han tveksam. För Radens del gjorde han helt enkelt det som behövdes göras.

Men han blev ändå hyllad av Animals Australia group som gav honom ett pris för ”extraordinärt osjälviskt och modigt uppförande”. Och tycker i alla fall jag att han verkligen förtjänade.

Idag mår Bibi bra och har inga men av händelsen.

2

Se filmer för mer bilder från räddningsinsatsen:

Dela gärna den här historien vidare så kan vi tillsammans inspirera andra att vara med modiga i vardagen. Det finns 1000-tals framtida hjältar där ute!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna