Han förvandlar ett gammalt nattduksbord till något mina hundar kommer älska.

Hemma hos mig kan det ofta bli mycket kladd runt hundens matskålar. Dels för att min hund glufsar i sig maten så fort som möjligt vilket innebär att mat och vatten hela tiden spills ut över golvet – men dels också för att jag av misstag ofta råkar stöta till vattenskålen när jag går förbi så att det blir blött över hela golvet. Men nu har jag äntligen ramlat över ett tips på hur jag kan få undan skålarna och kladdet lite snabbt när jag har gäster hemma, samtidigt som det blir en rolig grej för både mig och min hund. Knepet visar nämligen hur jag förvandlar ett gammalt nattduksbord till en matplats för mina djur – dessutom med massa plats att förvara torrfoder!

Det bästa av allt är att knepet är hälsosamt för min hund: detta på grund av att upphöjda matområden för djuren i allmänhet är renare, vilket innebär att det är mindre risk för bakterier att sprida sig. Givetvis måste du dock göra rent nattduksbordet noggrant in- och utvändigt innan du sätter i gång.

Så här enkelt förvandlar du ett nattduksbord till en matplats:

1. Ta ut lådorna och skruva sedan loss toppskivan på nattduksbordet.

bord1

2. Toppskivan fäster du istället tillbaka med hjälp av två gångjärn som du sätter på baksidan, så att skivan nu blir ett lock till nattduksbordet.

bord2

3. I den nedersta lådan skruvar du fast 4 pluggar på insidan. På dessa lägger du sedan en skiva i samma bredd och längd som själva lådan. I skivan gör du dessutom två hål i en storlek som matchar skålarna.

bord3

4. Sätt i den översta lådan och fyll på med ditt torrfoder. Detta är en perfekt förvaringsplats för maten.

bord4

5. Och i den understa lådan sätter du i matskålarna – de behöver så klart också ha en kant runt omkring så de håller sig över skivan utan att ramla ned. Sedan är den gulliga matplatsen klar!

bord5

I det här videoklippet kan du få ytterligare instruktioner på hur nattduksbordet blir till en perfekt matplats.

Dela gärna vidare om du tycker att detta var ett gulligt och smart knep för djuren.