Han släpar sig hundratals meter i tjock lera när han ser örnen vädja om hjälp

Det låter som något taget ur en actionfilm, men det är faktiskt på riktigt. 

Naturfotografen Krzysztof Chomicz var ute och tog bilder av en vacker strandremsa i Polen. Men precis när han skulle knäppa några bilder märkte han några märkliga rörelser på avstånd.  

När han zoomade in såg han en svart massa, men han kunde inte riktigt förstå vad det var. Hans hjärta måste ha bankat ordentligt när han väl upptäckte vad som gömde sig i lerklumpen – en örn.

Örnen kämpade för att komma loss, men de enorma vingarna hade fastnat riktigt illa i leran. Krzysztof var osäker på vad han skulle göra, men han kände att inte bara kunde stå och se på när örnen höll på att mista livet. Rovfågeln låg flera hundra meter ut i leran, så Krzysztof förstod att han behövde hjälp trots allt. 

Han ringde brandkåren i brist på andra alternativ och bad dem att ta ett ett långt rep. Krzysztof anmälde sig frivilligt för att försöka rädda över leran.

Det var en tuff väg och energikrävande att ta sig ut till örnen genom den tjocka leran, men på något sätt så lyckades naturfotografen fånga den. Båda Krzysztof och örnen var helt utmattad och örnen gick även till attack mot sin räddande ängel, förmodligen för att den kände sig väldigt hotad och var rädd. 

Men till slut kunde ändå fågeln räddas och Krzysztof tog sig in till land, även om han faktiskt kollapsade och fördes till sjukhus efteråt. 

Man tror att denna vackra örn var en ung fågel, som var på sin första flygning från boet. Tack och lov såg denna underbara djurvän henne och gjorde verkligen allt för att rädda denna vackra örn!

Dela gärna om du vill hylla denna fantastiska man!