Han sliter av sig kläderna och dyker ner i störtfloden för att rädda hundens liv.

Det är oftast när man som minst förväntar sig det som en olycka kan dyka upp och ta en på sängen. Just detta hände tidigare denna månad när Sara Menicoff var ute och vandrade med sin älskade hund Carli i den amerikanska delstaten Utah. Carl var med om något riktigt otäckt, men tack och lov finns det hjältar där ute som inte tvekar att gripa in när någon befinner sig i knipa.

Sara och hennes älskade hund Carli var ute och gick sin dagliga promenad längs en flod i delstaten Utah där de bor. På senaste tiden hade det dock regnat en hel del och mängder av snö hade smält från bergen runtom och runnit ner i floden. Detta hade lett till att floden nu förvandlats till något som bäst kan liknas vid en störtflod.

Men detta lade inte Carli märke till när hon vandrade ner till floden för att sippa lite vatten vid strandkanten. Plötsligt tappade hon fotfästet och sveptes med i vattenmassorna i en rasande fart.

carli1
Sara Melnicoff (Facebook)

Sara började omedelbart skrika och springa längs strandkanten för att dels få hjälp men också för att se var hennes älskade hund tog vägen. Men till slut tröt orken och hon såg Carli försvinna allt längre bort från henne.

Hoppet tycktes ute och Sara var övertygad om att hennes bästa vän för alltid var försvunnen och i värsta fall död. I samma sekund som Sara försökte ta in vad som precis höll på att hända kommer en främmande man springande rakt mot henne.

”Han såg vad som hände och grep in omedelbart. Han tvekade inte eller någonting. Inom en halv minut hade han klätt av sig alla sina kläder förutom kalsongerna och kastade sig ner i vattnet”, säger Sara till The Dodo.

Med fara för sitt eget liv hade mannen alltså slängt sig ut i de rusande vattenmassorna för att försöka få tag i Carli. Och hans hjältemodiga insats skulle löna sig. Mannen fick tag i Carli och kämpade sig sedan fram genom vattnet och tog sig upp till Sara med hunden i famnen.

carli2
Sara Melnicoff (Facebook)

Carli var rejäl omskakad men oskadd. Tack vare att mannen, vars namn är Bobby L’Hereux, inte tvekade utan riskerade sitt eget liv för att rädda hunden kunde den här historien sluta gott.

”Han är en väldigt bra människa. Han är verkligen en snäll och mjuk människa”, säger Sara till The Dodo.

Och det är lätt att hålla med henne. Hjältar som Bobby förtjänar att hyllas om och om igen och jag vill skicka ett stort tack till honom för hans hjältemod och samtidigt skicka en ”krya på dig”-kram till Carli och hoppas att hon mår bra efter sin skräckupplevelse.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.