Han sparade pengar i 10 år för att köpa en ambulans och hjälpa hemlösa djur.

  I flera år funderade Balu på vad han kunde göra för att hjälpa de han älskade mest – djuren. Till sist kom han på vad han skulle göra. I staden där han bor, Palu i Indien, finns det nämligen många gatuhundar som inte har möjlighet att få någon vård när de gör illa sig eller blir sjuka. Så i tio års tid sparade Balu sina pengar för att ha råd att köpa en minibuss. Sedan byggde han om minibussen och förvandlade den till en djurambulans.  

”Först var jag lite rädd för hundar. Men nu är det här mitt liv, jag kan inte sluta med det här. Jag kommer att fortsätta med det här för alltid”, berättar Balu för Open Road India.

Bildkälla: Youtube

Med sin ambulans hämtar han upp djur som är skadade eller sjuka och kör dem till veterinärer så att de kan få den vård de behöver.

Men det är inte allt han gör för djuren. Han tar även hand om och vårdar sjuka hundar och katter i sitt hem och ser till att de blir omplåstrade och får rätt medicin när de är sjuka.

Bildkälla: Youtube

”Jag har 5 till 6 gatuhundar hemma, en del med brutna ben eller tassar, om det inte finns plats på något djurhem”, berättar Balu.

Bildkälla: Youtube

Jag tycker verkligen att människor som Balu, som brinner för att hjälpa djuren, förtjänar att hyllas för sitt beundransvärda jobb. Ingen har bett honom att göra detta, men han gör det på grund av sin stora kärlek till djuren.

I klippet nedan kan du se Balu i full färd med att utföra sina goda gärningar i hemstaden:

Newsner Djur står på djurens sida, gilla gärna om du också gör det.